Helyi sport

2015.09.19. 20:20

NB III foci - Budapesten nyert az ETO, újabb csornai vereség - fotók

A Csorna négyet kapott otthon a Dorogtól; az MTE-nek sem ment, ők Sárváron kaptak ki, kettő-egyre.

kisalfold.hu

III. Ker. TVE–Győri ETO 0–2 (0–1)

Hévízi út, 500 néző. V: Berényi.


III. kerület: Szatmári – Marcsik, Mayer B. (Hegybányai, 79.), Kis B., Madarász, Kocsis, Gálfi, Moczó (Szűcs a szünetben), Kasza (Lőrincz, 58. p.), Bartha, Szilágyi. Vezetőedző: Bücs Zsolt.


ETO:  Horváth D. – Köles, Nagy Á., Kozma, Németh M., Pongrácz, Németh L., Weitner (Demjén, 84.), Illés (Kerékgyártó, 87.), Szabó B. (Vankó, 73.), Mayer M. Vezetődző: Németh Zoltán.


Gsz.: Szabó B. (14.), Mayer (80.).


Kiállítva: Lőrincz (78.).


14. p: Köles jobbról, a felezővonal közeléből remek keresztlabdával indította a bal- összekötő helyén kilépő Szabó Bencét, aki szépen lőtte a labdát a hazai kapu jobb felső sarkába. 0–1.

24. p: Szabó B. 25 méterről kapura lőtt, a labda a felső lécről nagy csattanással vágódott vissza a mezőnybe.

78. p: Lőrincz még a győri térfélen hátulról buktatta a meginduló Pongráczot. A hazaiak cserejátékosa sárga lapot kapott, s mivel már korábban is részesült ilyen figyelmeztetésben, a piros is villant.

80. p: Németh jobbról középre ívelt labdáját Mayer 6 méterről fejelte a hazai kapu jobb oldalába. 0–2.


Az első félidő egyértelműen a győri csapaté volt. Németh Zoltán tanítványai lendületes, gyors, pontos játékkal sorra alakították ki a helyzeteket. A hazaiak Szatmári kapus bravúrjainak köszönhették, hogy nem 4–5 gólos hátránnyal vonulhattak pihenőre.

Térfélcsere után ugyan átvette a játék irányítását a III. kerület, a labda többet pattogott a győri térfélen, ám az igazán nagy helyzetek ismét a hazai kapu előtt alakultak ki. A hajrában megfogyatkozott a hazai csapat, s egy gyors, pontosan végigvitt kontrából bebiztosította győzelmét a győri csapat, amely a helyzetek alapján jóval nagyobb különbséggel is nyerhetett volna.


Bücs Zsolt: – Megérdemelten nyert az ETO. Mi nagyon gyáván futballoztunk, aminek nem tudom az okát.


Németh Zoltán: – Remek mérkőzést játszott a csapat, sok helyzetet dolgozott ki. Gratulálok a játékosoknak, ezen az úton kell mennünk tovább.

Botár László


Sárvár–Futura Mosonmagyaróvár 2–1 (1–0)

Sárvár, 300 néző. V.: Lapath.


Sárvár: Osvald – Csákvári, Subicz, Horváth A., Ambrus, Tancsics, Rózsa (Ódor, 71.), Rajos, Sipos (Kocsis T., 77.), Tóth L. (Galambos, 88.), Klauzer. Edző: Takács Gábor.


Mosonmagyaróvár: Boros – Nagy Á., Baranyai, Radványi (Jasarevic, 46.), Galambos (Pump, 83.), Régely, Bezdi (Szénási, 46.), Domanyik, Darázs, Gajdos, Laki. Megbízott edző: Király József.


Gsz.: Rajos (15.), Horváth A. (85.), ill. Jasarevic (87.).


15. p: Rajos senkitől sem zavartatva léphetett ki a jobb oldalon, majd higgadtan a hálóba helyezett. 1–0.

85. p: Óvári szöglet után Horváth A. a félpályáról lépett ki és a 16-osról Boros mellett a kapuba lőtt. 2–0.

87. p: Jasarevic balról cselezett befelé, majd 17 m-ről kilőtte a bal sarkot. 2–1.

A vendégek a három pont megszerzésének reményében utaztak Sárvárra, ehhez képest az első félidőt átaludták. A hazaiak könnyedén jutottak vezetéshez.

Szünet után a Sárvár növelte az előnyét, a Mosonmagyaróvár csak szépíteni tudott.


Takács Gábor: – Sikerült a múlt heti kiütés után talpra állni, nagyot küzdött a csapat, megérdemelten nyertünk.


Király József: – Teljesen megérdemelt a hazaiak győzelme. Hiába a második félidei jobb játék, az már későn volt. Ilyen hozzáállással nem lehet nyerni.  

Zalka Péter


Csornai SE–Dorog 0–4 (0–2)

Csorna, 200 néző. V.: Pillók.


Csorna:  Lőre – Nagy Sz., Fehér, Kanto, Leal (Gulyás, 87.), Szabó T. (Kovács Sz., 58.), Iványi, Visy, Szabó Z. (Véghelyi, 25.), Győrvári, Serfőző. Edző: Bognár Zsolt.


Dorog:  Grósz – Füredi, Fürjes, Berkó, Koronczai, Mészáros, Erős, Sitku, Bojtor (Perovic, 46.), Vígh (Máruska, 69.), Szedlár (Kun, 60.). Edző: Németh Szabolcs.


Gsz.: Sitku (12., 59.), Vígh (23., 49.).


12. p: Dorogi szögletet követően a hazai védők tétováztak, így köztük Sitku fejelt a kapuba. 0–1.

23. p: Vígh ugrott ki a csornai védők között és Lőre mellett lőtt a kapuba. 0–2.

49. p: Füredi beadására Vígh érkezett és fejelt a csornai kapuba. 0–3.

59. p: Dorogi szabadrúgását követően Berkó csúsztatta meg a labdát, az érkező Sitku pedig szintén fejjel továbbította azt a jobb felső sarokba. 0–4.


A Dorog az egész mérkőzés folyamán lendületesen futballozott, amihez a csornai csapat csak asszisztálni tudott. A Csorna ezen a mérkőzésen igazi helyzetet nem tudott kialakítani, csak néhány távoli lövéssel próbálkoztak támadói. A kitűnő játékvezetés mellett sajnos a gólkülönbség reális.


Bognár Zsolt: – Az egész meccset figyelembe véve megérdemelt a Dorog győzelme. Szinte minden poszton felülmúltak minket és ismét bebizonyosodott, hogy futás nélkül ezt a sportot nem lehet játszani.


Németh Szabolcs: – Elégedett vagyok csapatom teljesítményével, hiszen idegenben négy gólt lőni komoly teljesítmény. Az egész mérkőzés folyamán jó felfogásban és szórakoztatóan játszottunk.

Kiszner Odett





 

Csorna - Dorog: 0-4. Fotó: Bertleff András


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában