Helyi sport

2015.06.19. 09:47

Aranyérem minden ovisnak Győrben

A kisgyermek-labdarúgás honi zászlóshajósa, az országos hírnevet méltán kivívott Győri Ovifoci Klub hagyományos tanévzáró fesztiválján – mely egyúttal az MLSZ intézményi Bozsik-program győri óvodáskörzetének utolsó tornája is volt – 31 győri óvoda 36 ovifocicsoportja képviseltette magát.

kisalfold.hu

Az ünnepélyes megnyitót követően a zömmel hatesztendős gyermekek labdás gyakorlatokkal hangoltak a mérkőzésekre. Ezúttal kilenc kispályán reggeltől kora délutánig pattogott a speciális zöld-fehér ovifoci, egy-egy csoportban négy óvoda apróságai mérték össze a nevelési év csoportfoglalkozásai során tanultakat. Sűrűn potyogtak a gólok, az ötvennégy mérkőzésen összesen 394 alkalommal rezdültek a hálók.

A körmérkőzéses rendszerben lebonyolított tornán a csoportgyőzelmet a Gyárvárosi, a Bisinger, a Brunszvik, a Szivárvány, a Sün Balázs I., a Tárogató I., a Szentiván I., a Szigeti és a ménfőcsanaki Manóvár Óvoda kis csapatai szerezték meg. Valamennyi óvoda kis kapitánya egy kis kupát vehetett át. A 2008-ban alapított óriási ovifoci-trófeát a tornán legtöbb találatot – szám szerint negyvenkettőt – elért Szentiván I. Óvoda őrizheti egy éven át. „Az év ovifocicsoportja" vándorserleg pedig ezúttal a Sün Balázs Óvodába került.

A Sün Balázs óvodásai a vándorserleggel. Fotó: HBE

A Sün Balázs óvodásai a vándorserleggel. Fotó: HBE

Az ünnepélyes eredményhirdetés alkalmával valamennyi részt vevő kisgyermek nyakába aranyérem került, valamint édességet és a Bozsik-programra emlékeztető karkötőt is kaptak. Így a Győri Ovifoci Klub elnöksége és az MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága példás rendezvényéről minden focistapalánta sugárzó arccal, boldogan távozott.
Pálfalvi Gábor, a Győri Ovifoci Klub társadalmi elnöke tizenhat esztendővel ezelőtt álmodta meg a kisgyermekklubot, mely azóta az országban komoly rangot vívott ki magának a kisgyermek-labdarúgással foglalkozók körében.

– Örvendetes, hogy az évközi csoportfoglalkozásokon milyen sokat fejlődtek a gyermekek. Kár, hogy a zárófesztiválon a győri klubok utánpótlásedzői közül csak a házigazda DAC képviseltette magát, hiszen nagyon sok kiemelkedő képességű apróságot láttunk, akikkel érdemes lenne kiemelten is foglalkozni. A mi klubunk évről évre sok száz kisfiúval és kislánnyal kedvelteti meg ezt a szép játékot, ám ha kilépnek az óvoda kapuján, már nincs lehetőségünk a sorsukat figyelemmel kísérni. Persze a legfontosabb célunk, hogy tanévenként sok száz kisgyermeket bevonjunk a rendszeres testedzésbe, felkeltsük mozgásigényüket, folyamatosan teljesül. Ám jó lenne, ha a legügyesebbek továbbléphetnének és e sportágban maradhatnának – fogalmazott a társadalmi elnök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában