Helyi sport

2014.09.05. 11:07

Labdákkal tisztelegnek

Egy éve, szeptember 7-én a Sopron elleni edzőmérkőzésre utaztak volna a győri női kosarasok.

kisalfold.hu


A csapat azonban nem ért oda a találkozóra, a busz ugyanis Kapuvár és Vitnyéd között balesetet szenvedett, melynek következtében Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen, míg Fűzy Ákos vezetőedző a kórházba szállítást követően elhunyt.
Több játékos súlyos, maradandó sérülést szenvedett, a legszerencsétlenebbül a szerb Natasa Kovacevic járt, akinek térd alatt amputálni kellett a lábát.

A többiek is hónapokig viselték a baleset nyomait, Tullner Evelinnek gyakorlatilag egy év kellett ahhoz, hogy teljesen rendbe jöjjön, de jó hír, hogy ő már ott van az első csapat keretében, s készül arra, hogy bemutatkozzon a bajnokságban és az Európa-kupában.

Lélekben talán még most sem sikerült teljesen túllépniük a történteken a játékosoknak, ráadásul a szomorú évforduló közeledtével ezek az emlékek csak felerősödnek bennük.

A klub méltó módon szeretne megemlékezni a balesetről, valamint az elhunytakról, akik tevékeny részt vállaltak a klub első bajnoki aranyérmének megszerzéséből.

Fűzy András elnök elmondta: „A csapat vasárnap délelőtt tizenegy órakor a baleset helyszínén, Kapuvár és Vitnyéd között emlékezik meg a tragédiáról. Egy emléktáblát és koszorút helyezünk el ott, ahol ez a mai napig felfoghatatlan eset történt."

A klub ezenfelül délután fél öttől a győrszentiváni Molnár Vid Bertalan Közösségi Ház sportcsarnokában hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmérkőzést. Az ellenfél ezúttal a Diósgyőr csapata lesz, mely korábban Tapodi Péter irányításával bajnoki bronz- és Magyar Kupa-ezüstérmet szerzett.

A klubvezetés arra kér minden érdeklődőt, hogy a találkozóra hozzon magával egy labdát (lehet pingpong-, tenisz-, foci-, kézi-, kosárlabda) és a kezdő sípszó előtt dobja be a pályára. Az összegyűjtött labdákat a győri óvodások és kisiskolások részére juttatják el, ezzel is kifejezve azt, hogy mind Fűzy Ákos, mind Tapodi Péter számára nagyon fontos volt, hogy a gyerekeket a sport szeretetére neveljék.

A találkozó előtt adják át a legjobb edzőnek járó Tapodi Péter-vándordíjat, míg a legjobb játékos a Fűzy Ákos-vándordíjat veheti át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában