Helyi sport

2014.06.19. 11:15

Kosárlabda: az EK-ban indulaz Uniqa és a Győr

Tizennyolc év után először magyar csapat nélkül rendezik meg ősztől a női kosárlabda Euroliga küzdelmeit.

mti

Keddi ülésén a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége elfogadta a 2014/15-ös szezonban a nemzetközi kupákban indulni kívánó magyar csapatok listáját. Ennek értelmében a nőknél az idén 16 csapatosra szűkülő Euroligában két magyar csapat indulását biztosította az európai szövetség (FIBA Europe), ám egy klub sem élt a lehetőséggel. Így az Euroliga 1996-os újjászervezése óta először nem lesz magyar együttes a kontinentális elitben.

A második vonalnak számító Európa-kupában viszont az Uniqa-Euroleasing Sopron és az UNI Győr mellett a hazai bajnok PINKK 424, a PEAC-Pécs és a DVTK vesz részt.

A férfiaknál a nemzetközi harmadik vonalnak számító Eurochallenge-kupában az áprilisban negyedik helyen végzett Szolnoki Olaj, továbbá az Atomerőmű SE és a Körmend indul. Ha az idehaza bajnok és kupagyőztes szolnokiak indulási jogot kapnak egy osztállyal feljebb, az Európa-kupában, akkor ott kívánnak szerepelni.

Az MKOSZ vezetősége elfogadta a következő hazai versenykiírást, eszerint a férfiélvonalban tizennégy csapat indul, az Adria Ligában kezdő Szolnok ezúttal is az alapszakaszt követően csatlakozik majd a többiekhez. Az idén kiesett Nyíregyháza és az NB I/B-ben második helyen végzett MAFC is az élvonal tagja lesz.

A női első osztályban tíz csapat indulhat, így a Cegléd és a Vasas – amely idén a 9–10. helyért csatázott – is ott lesz a mezőnyben.

Az elnökségi ülésen elhangzott, hogy az augusztusi nankingi ifjúsági olimpián az 1996. január 1. és 1997. december 31. között született játékosokból álló fiú- és lánycsapat is képviselheti Magyarországot a 3×3-as kategóriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában