Helyi sport

2014.06.23. 13:32

Győri kosárlabda - Völgyi Péter az edző, együtt maradt a mag

Völgyi Péter lett a Hat-Agro UNI Győr vezetőedzője

Szabó Gábor

A játékoskeretben a tavalyi magyar magból négyen is maradtak. Fiatalok kerülnek fel az utánpótlásból és három külföldi igazolását tervezi a klub.

A tavalyi viszontagságos év után nyugodt szezonra vágyik a győri női kosárcsapat, legalábbis, ami a külső körülményeket illeti. A pályán azért nem bánnák a zöld-fehérek, ha lenne izgalom, s versenyben lennének az érmes helyekért.

Az újjáépülés újabb szakaszában egy fiatal, sikeréhes társaság kialakítása kezdődött meg, s ehhez már az új edzőt és a magyar játékosokat is megtalálta a vezetőség.

A következő években – kettő plusz egy évre írt alá a tréner – Völgyi Péterre vár az a feladat, hogy a fenti célok elérésére alkalmas állapotba gyúrja össze a csapatot, melyhez kilenc játékos már adott.

A rutinos szakember jelenleg Farkas Sándor szövetségi kapitány segítőjeként a magyar női válogatott szakmai stábjának is tagja, korábban a ZTE férficsapatával bajnokságot nyert.

Ami mindenképpen pozitív, hogy a tavalyi keretből négyen is megmaradtak az új bajnokságra, így továbbra is Győrben játszik a válogatott Laklóth Anna és Mansaré Manty, továbbá Koch Dóra, valamint a bokatöréséből felgyógyult CzirjákNoémi.

Melléjük várhatóan csatlakozik még egy magyar játékos, akivel gyakorlatilag már megegyezett a klub, valamint a győri utánpótlásból öt játékos kerül fel az első csapat keretébe.

Ezenfelül még három külföldi játékos igazolását tervezik a győriek, velük lenne teljes a keret, mely a magyar bajnokságban és az Európa-kupában indulna. Utóbbi sorsolása július elején lesz.

A tavaly – az egy évvel korábbinál – jobb visszhangot kapott Közép-Európa Liga folytatásáról egyelőre még nincs hír, de nagy valószínűség szerint – ha újra kiírják – ezt a sorozatot kihagyja a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában