Helyi sport

2014.05.07. 11:37

Szülinapi pizza után online interjú az ETO edzőjével: `nem lehetetlen az Európa Liga csoportkörébe jutni´

Horváth Ferencet a nemzetközi kupasorozatról, bajnoki aranyról, Völgyiről és Dudás Ádámról is faggatták Olvasóink. Kiderült: az ETO edzője Cannavaro-mezben az olaszoknak szurkol a vb-n.

Szeghalmi Balázs

13.02

Az online interjú véget ért: köszönjük az Olvasóknak az érdekes kérdéseket, Horváth Ferencnek a korrekt válaszokat.


Horváth Ferenc a Győri ETO FC klubházában válaszolt Olvasóink kérdéseire

Horváth Ferenc a Győri ETO FC klubházában válaszolt Olvasóink kérdéseire

Kérdézz-felelek Horváth Ferenccel

- Örömmel láttuk, hogy hétvégén Völgyi a keretben már ott volt, ezek szerint jó útra tért. Várható, hogy visszakerül a kezdőbe, vagy legalább lehetőséget kap? Másik olvasói kérdés: Völgyi Dani fog még jatszani a csapatban?

- Minden azon múlik, hogyha jobb lesz annál a játékosnál, aki jelenleg a helyén játszik, akkor ő fog bizalmat kapni.

"Jövőre is kapnak szerepet az ETO saját nevelésű játékosai"

- Horváth Ferenc úrtól azt szeretném kérdezni, hogy sikerült ilyen szakmailag magasan kvalifikált stábot összeraknia, ami az egész magyar labdarúgásban kuriózum. Gondolok itt Szamosi Tamás és Sütő Szilárd segítő edzőkre. Érdekelne, hogy az Ön ötlete volt-e a kiválóan dolgozó Tokody Tibor kinevezése.

- Szerintem is nagyon jó segítőim vannak, jól tudunk közösen dolgozni: mind a két úri emberrel dolgoztam már korábban is, Szamosi Tamással évek óta együtt készítünk fel együtteseket, míg Sütő Szilárddal a Fradi U 19-es csapatát vittük. Hárman jól kiegészítjük egymást: mindhármunknak van olyan területe, melyben erősek vagyunk, s el is merjük mondani a véleményünket. Tokody Tibor kinevezését nem intéztem, de örülök, hogy velünk van a stábban.
 
- Üdvözlöm, Horváth úr. Elsőként boldog születésnapot kívánok! A kérdésem a következő lenne: nem gondolkodnak azon, hogy a nyári átigazolási szezonban vissza kéne hozni a csapathoz az ETO-nevelésű játékosokat? Itt elsősorban Zámbó Bencére és Varga Róbertre gondolok. Dudás Ádám miért kap kevesebb lehetőséget? További sok sikert kívánok. Hajrá ETO!

- Varga Róbert esetében valóban szóba került, hogy visszakerüljön Győrbe, de egyelőre nincsenek végleges nevek. Az biztos, hogy jövőre is kapnak szerepet az ETO saját nevelésű játékosai, terveink szerint több fiatalt is felhozunk az első keretbe.

"Amit igazán sajnálhatunk, az a Pécs elleni hazai vereség"

- Horváth úr, mit szólna ehhez a kezdő tizenegyhez? Kamenár, Dinjar, Lang, Lipták, Mevoungou, Pátkai, Kamber, Andric, Varga, Rudolf, Strestík. Szerintem ha két csatárral állnának fel, akkor Rudolf és Strestík össze szoknának elől.

- A nevek nagyon jók, jó futballistákat írt az Olvasó, de szerkezetben nehéz ezt így elképzelni. Nincs a nevek között jobboldali védő és két védekező középpályás szerepel. Biztos tudnánk olyan csapattal játszani, amely ellen ez is sikerrel venne az akadályt. A két csatáros felállás érdekes lehet, majd elgondolkozom rajta.

- A tavaszi szezonban melyik meccsen elhullatott pontokat sajnálja a legjobban?

- Sok pontot szerencsére nem veszítettünk, amit igazán sajnálhatunk, az a Pécs elleni hazai vereség. A két idegenbeli döntetlen miatt a Fradi és Debrecen ellen, úgy gondolom, nem kell szégyenkeznünk.

"Nem teljesen lehetetlen vállalkozás az EL-csoportkörébe eljutni"

- Az szinte biztos, hogy az ETO újra megmutathatja tudását a nemzetközi porondon. Jelenállás szerint ez Európa-kupa selejtezőt jelent majd: meddig menetelhet ebben a sorozatban az ETO, s Ön milyen eredménnyel lenne elégedett? Az eddigi munkáját jónak tartom, remélem, hosszútávon vezetheti az ETO csapatát!

- A nemzetközi kupasorozatok más színvonalat képviselnek, mint a hazai bajnokság. A Videoton pár éve bejutott a csoportkörbe, vagyis nem teljesen lehetetlen vállalkozás ide jutni az EL-be. Azon leszünk, hogy minél messzebbre jussunk. 

- Mivel elég valószínű, hogy a csapatunk a dobogón fog végezni ezért ennek megfelelően indulhatunk valamelyik európai sorozatban (BL, EL). A kérdésem az lenne Horváth Ferenchez, hogy a selejtezők előtt terveznek-e még változtatni a csapaton esetleges igazolásokkal, illetve a jelenlegi vagy a jövőbeli kerettel mik a reális esélyek, célok BL-, vagy EL-selejtezőn. A második kérdésem az lenne, hogy nyáron melyik posztokat kívánják megerősíteni leginkább? Konkrét választ várok, nevekkel.

- Egyelőre nem tudok sem posztokat, sem konkrét neveket mondani. Amit elárulhatok, hogy nyerő habitusú, sikerre éhes játékosokat szeretnénk igazolni. Ez lesz az elsődleges szempont. Nem szeretnénk sokat igazolni, de akik Győrbe érkezhetnek, ők mindenképp minőségi erősítést fognak képviselni.

"A Debrecen nem fog már kétszer bukni, de ne legyen igazam"

- Először engedje meg, hogy egy sztorit elmeséljek. Van nekem egy súlyosan beteg kisfiam, aki tavaly május 9-én született. Azon a héten, amikor tavaly az ETO bajnok lett, azon a bizonyos Fradi-meccs napján jött haza a korházból! (www.zalan2013.wordpress.com) Ő egy bajnok! Kérdéseim: bukik még annyit a Debrecen, hogy az nekünk jó legyen? Hogy érzi mennyire fogadták el a játékosok?

- Sajnos, a bajnoki cím egyre távolabb kerül, s nem a saját kezünkben van elsősorban a sorsunk. Úgy gondolom, hogy a Debrecen nem fog már kétszer bukni, de ne legyen igazam. Arra viszont készen kell állnunk, hogyha bármi történik, akkor rajtunk ne múljon a címvédés. Az bizakodásra ad okot, hogy a legnépszerűbb európai bajnokságokban körbe verések vannak (angol, spanyol), vagyis még bármi megtörténhet itthon is. A legfontosabb, hogy tiszta legyen a lelkiismeretünk, s mindent megtegyünk a siker érdekében.

"Nagyon kedvelem a Dudi játékát"

- Gratula az eddigi eredményekhez! Két kérdésem lenne: a csapat jobb oldala nem nagyon van játékban, az esetek 90 százalékában, miért a
bal oldal játszik?


- A 90 százalékot kicsit túlzásnak érzem, de való igaz, hogy a bal oldalunk többet van játékban. Ez azért is van, mert sem a védelemben, sem a középpályán nincs olyan játékosunk, aki bal lábbal szélre tudná forgatni a labdát. Ezen a felálláson igyekszünk változtatni.

- Dudi, Pintérnél tudjuk miért nem játszott. Nálad az első három fordulóban igen, azóta sem. Magatartási problémák vannak, vagy formahanyatlás?

- Nagyon kedvelem a Dudi játékát, s emberileg is hasznos csapattag. Ismét sérülésből jött vissza, amit az első meccseken lelkesedéssel kompenzált, de utána hullámvölgybe került. Sokat dolgozik az igazi formáján, az biztos, hogy ki fogom várni, mire újra 100 százalékot tud nyújtani a pályán, s akkor újra hasznos tagja lesz a csapatnak.

"Csakis Olaszország nyerheti ötödszörre a világbajnokságot"

- Ön szerint a nyári világbajnokságot melyik csapat fogja megnyerni? Fog szurkolni valamelyik válogatottnak?

- Nagy olasz drukker vagyok, s néha be is öltözöm Cannavaro-mezbe. A válaszom tehát egyértelmű: csakis Olaszország nyerheti ötödszörre a világbajnokságot.

12.07

Hamarosan kezdődik az online interjú: jelenleg Horváth Ferenc születésnapja alkalmából vendégül látja a csapatot pizzával. A mesternek tegnapelőtt volt a születésnapja: akkor a játékosok lepték meg és köszöntötték fel edzőjüket. Kis türelmet kérünk, perceken belül Olvasóink rendelkezésére áll az ETO vezetőedzője!  

Előzetes

Horváth Ferencnek szánt kérdéseket az [email protected] e-mail címre küldjék Olvasóink - a levél tárgyába írják be: ETO.

[namelink name="Horváth Ferenc"] januárban váltotta Pintér Attilát a győri zöld-fehérek kispadján. Akkor a szakember azt nyilatkozta, "nekem most megadatik, hogy aranyérmekért küzdhessek a győri csapattal."

Horváth Ferenc vezetésével az ETO jelenleg a tabella második helyén áll, és matematikailag esélye van, hogy megvédje bajnoki címét és megszerezze 13. érmét.

Horváth Ferenc

Horváth Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában