Musical a színpadon

2024.05.23. 15:09

Szeptemberben érkezik Sopronba a Puskás és a Baradlay fivérek

Sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy szeptemberben MusicalNeked Produkció két nagysikerű előadását, a "Puskás, a musicalt" és a "Kőszívű – A Baradlay-legendát" mutatják be Sopronban a Novomatic Arénában. A csütörtöki sajtótájékoztatón részt vett Farkas Ciprián polgármester, Szabó László, producer és Nagy Sándor, akit mindkét darabban láthatnak a nézők.

Kisalföld.hu

A "Puskás, a musical" és a "Kőszívű - A Baradlay-legenda" című darabokat mutatta be Sopronban, amelyekről sajtótájékoztató keretében beszélt Nagy Sándor, Farkas Ciprián és Szabó László.

A MusicalNeked Produkció két nagysikerű előadása, a "Puskás, a musical" és a "Kőszívű – A Baradlay-legenda" eddig összesen több, mint 150 előadáson már 150.000 nézőt varázsolt el. Budapest, Győr, Debrecen, Szarvas, Szeged és Kecskemét után Sopronban, a Novomatic Arénában is bemutaják a népszerű előadásokat szeptember 20-án és 21-én. Az előadások producere, Szabó László és Nagy Sándor csütörtökön érkeztek Sopronba, hogy bemutassák a két jelentős magyar történelmi eseményt feldolgozó produkciót.

- Lényegében Sopronban két színház is üzemel, amelyek rendszeresen nagy érdeklődést váltanak ki a közönség körében. Külön öröm, hogy szeptemberben olyan darabok kerülnek bemutatásra a városban, mint a "Kőszívű ember fiai" és a "Puskás, a musical", amelyek nemcsak kulturális élményt nyújtanak, hanem a magyar történelem fontos pillanatait is bemutatják a nézők számára - osztotta meg gondolatait Farkas Ciprián, polgármester. 

A "Kőszívű – A Baradlay-legenda" című darab Jókai Mór regénye, A kőszívű ember fiai nyomán készült. A Baradlay fivérek és édesanyjuk történetén keresztül az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeit ismerhetjük meg. A soproni közönség szeptember 20-án, pénteken tekintheti meg az előadást. A "Puskás, a musicalű" című produkción keresztül a nézők Puskás Ferenc és a legendás labdarúgó Aranycsapat történetén keresztül, a ’40-es és ’50-es évek Magyarországát, annak társadalmi-történelmi-politikai körülményeibe nyernek betekintést, amely szeptember 21-én, szombaton mutatnak be. Az előadások részletes története, szereposztása elolvasható a puskasmusical.hu és a koszivumusical.hu oldalakon.

Nagy Sándor mindkét darabban negatív karakterként tűnik fel. A "Kőszívű – A Baradlay-legendában" ő személyesíti meg Haynau táborszernagy karakterét, a "Puskás, a musicalban" pedig Farkas Mihályt alakítja. 

Nagy megtiszteltetés, hogy részese lehetek a produkcióknak, ugyanakkor nagy kihívást is jelent a negatív karaktereim megformálása. Például Haynau táborszernagy karakterében, aki a császári sereg oldalán áll meg kell értettnem a nézőkkel a tetteinek motivációját még akkor is, ha azok negatívak. Farkas Mihály alakját pedig nem pusztán a gonosz szándék vezérli, hiszen tetteivel azt gondolja, hogy a legjobbat teszi az országnak és a magyar futballválogatottnak. Ez a hozzáállás teszi a karaktert még izgalmasabbá és összetettebbé

 - részletezte Nagy Sándor. Hozzátette, Farkas Mihály megformálása során figyelembe vette a korabeli vidéki egyszerű ember jellemzőit, és egy kis tájszólással is gazdagította a karaktert, hogy még hitelesebb legyen az.

A sajtótájékoztatón kiderült az is, hogy a soproni városvezetéssel egyeztetve produkciókkal szeretnék támogatni a soproni Családok Átmeneti Otthon munkatársait és lakóit egyaránt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában