Új tárlat

2024.05.18. 17:32

Állandó kiállítás nyílt az Esterházy-palotában Győrben - fotók

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum állandó kiállítása nyílt szombat délután a múzeumi világnap alkalmából  Modern Árkádia -  Két világháború közötti magyar művészet a Radnai-gyűjteményben címmel az Esterházy-palotában.

Kisalföld.hu

A Radnai kollekció darabjait a gyűjtő a műtermekben, közvetlenül a művészektől szerezte be - derült ki a győri kiállításmegnyitón. Fotók: Molcsányi Máté

Köszöntőt mondott dr. Szende László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Múzeumi Főosztályának főosztályvezetője.

A mintegy egy évtizede raktárban lapuló művekből álló gyűjtemény kiállítását Wehner Tibor művészettörténész nyitotta meg, közreműködtek a Győri Filharmonikus Zenekar művészei.

A Radnai kollekció darabjait a gyűjtő a műtermekben, közvetlenül a művészektől szerezte be. A mintegy ezer művet számláló gyűjteményből kétszázat válogattak ki. Nem csak festmények, grafikák, szobrok, kisplasztikák  is szerepelnek a tárlaton, amely hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig tekinthető meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában