Rendezvénysorozat

2024.03.15. 07:00

Soproni Tavaszi napok ünnepi nyitánnyal

Gazdag, színes, változatos programkínálattal, családi rendezvényekkel, rangos kiállításokkal, színházi elő­adásokkal, koncertekkel várják a közönséget a Soproni Tavaszi Napok szervezői. Az idei program „Nemzedékek és kultúrák találkozása” mottóval zajlik március 15. és április 7. között.

Bódvai Ildikó

A majd egy hónapig tartó nagyszabású, műfajilag sokszínű rendezvénysorozatban a Pro Kultúra együttműködő partnere a múzeum, a városi könyvtár és az önkormányzat sportfelügyeleti csoportja. 
Az eseménysorozat március 15-én kezdődik, amikor Huszáros Családi Napot tartanak a Liszt-központban és a belvárosban. Huszárok felvonulása, hagyományőrzők, katonai térzene, táncház, kézműves-foglalkozások várják majd a soproniakat és a városba érkezőket. Másnap, az ünnephez kapcsolódva ugyancsak egy nagy családi nap keretében tartja a Győri Filharmonikus Zenekar a Kuglóf­koncertjét Magyar Virtus, harcban edzett művek címmel a GYIK Rendezvényházban Kóczán Péter vezényletével. A sorozatban április 6-án a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar is bemutatkozik Tavaszi hangok – áradó vizek címmel, Strauss-keringők és Smetana Moldva szimfonikus költeménye hangzik el. 
A tavaszi napokon láthatják a nézők a nagyon várt, Petőfi Sándorról szóló Most vagy soha! történelmi filmet az Elit moziban március 21-én este hatkor. Az alkotás több jelenetét Sopronban vették fel. A közönségtalálkozón Lóth Balázs rendező, Mosolygó Sára és Berettyán Nándor főszereplők osztják meg élményeiket a forgatásról. A kulturális programok, kiállítások, összművészeti előadások mellett tartanak sporttal és mozgással egybekötött eseményeket, így futóversenyt, emléktúrát. Az idei programoknak az is célja, hogy több generáció és nemzedék együtt találkozzon a kultúra sokszínű, változatos világával. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában