Adomány

2023.12.10. 14:40

Bábszínházi élményhez juttatják a gyerekeket Győrben a Vaskakasban - fotók

Tíz éve teszik lehetővé cégek, magánszemélyek, hogy azok a gyerekek is el tudjanak jutni a Vaskakas Bábszínház előadásaira, akiknek a családja nem engedheti meg magának anyagilag a bérlet vásárlását.

Barki Andrea

Fotó: Csapó Balázs

Egykor az intézmény igazgatója, Kocsis Rozi fejében született meg a támogatói bérlet ötlete. A jószívű felnőttek segítségét kérte, s évről évre kérése meghallgatásra talál. Eddig hétezer gyermek jutott az önzetlen támogatóknak köszönhetően négy alkalmas bérlethez, feledhetetlen bábszínházi élményhez.

Ez év decemberében nyolc cég és kilenc magánszemély vásárolt több mint 230 bérletet, hogy a gyerekek eljuthassanak az előadásokra. A programot támogatja a Kantharosz Közhasznú Alapítvány, az Agrofeed Kft., a Tutti Kft., a Per-Kor Kft., a MedweEvents, a Busch-Hungária Kft., a Somogyi Elektronic Kft., a Security Patent (Kocsis Róbert), valamint Kukorelli Edit, Halbrietterné Dr.Raffai Judit, Nagy Barbara, Némethné Szalai Irén, Sárdi Tibor.

Az idén közel 300 pályázat érkezett, 16 óvodát, iskolát, gyermekjóléti központot tudnak támogatni a kezdeményezéssel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában