Hangverseny

2023.12.13. 11:00

A Széchenyi-egyetem régi zenei együttese ad koncertet a győri bencés templomban

A Művészeti Kar hallgatóiból Prehoffer Gábor fuvolaművész, művésztanár vezetésével 2021-ben alakult együttes célja a 17.-18. század muzsikájának életteli megszólaltatása korhű hangszereken.

Széchenyi Egyetem

A Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának régi zenei együttese, az Ensemble Pannonia Superior december 15-én, pénteken 19 órakor ad hangversenyt Győrben, a Szent Ignác Bencés templomban (Győr, Széchenyi tér 9.).

Az együttes alapítója, művészeti vezetője Prehoffer Gábor, aki a korabeli gyakorlatnak megfelelően csembaló vagy orgona mellől irányítja az együttest.

Prehoffer Gábor fuvolaművész, művésztanár
Forrás: SZE

Prehoffer Gábor zenei tanulmányait Bécsben, a Zene- és Színművészeti Egyetem zenepedagógia, furulyaművész szakán végezte. 2003-ban kitüntetéssel szerezte meg mesterdiplomáját. Egyetemi évei alatt és után rendszeresen közreműködött különböző osztrák és magyar régi zenei együttesekben. Együttműködése a szombathelyi Capella Savaria barokk zenekarral - dr. Kalló Zsolt széchenyis professzor művészeti vezetésével - 2002-ben kezdődött és azóta is folyamatos. 2021 tavaszán oktatóként meghívást kapott a győri Széchenyi-egyetemre, ahol feladata a frissen megalapított furulya tanszak kiépítése, a megalapított Ensemble Pannonia Superior korhű hangszeres együttes munkájának, koncertjeinek szervezése és művészeti vezetése.

Számtalan hazai és külföldi (Ausztria, Csehország, Szlovákia) nyári kurzus, tanári továbbképzés és hasonló jellegű rendezvények meghívott oktatója (Valticei Nyári Régi Zenei Akadémia, Cantare e Suonare Régi Zenei Hét, Szentendre). Az Egyetem kapcsolattartója Bécs, Graz, Eisenstadt, Salzburg, Pozsony és Selmecbánya furulya tanszakaival, ahol rendszeres az együttműködés az ottani hallgatókkal és professzorokkal cserekoncertek, kurzusok formájában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában