Képekbe zárt boldogság

2023.11.06. 19:14

XXIV. Csallóközi Színes Ceruzák - Huszonegy ország fiataljainak alkotásaiból nyílt kiállítás - fotók

Járási megmérettetésként indult, idén pedig már 21 országból neveztek a XXIV. Csallóközi Színes Ceruzák versenyre. A nemzetközi gyermekrajz versenyt Dunaszerdahely rendezi a legszebb alkotásokból összeállított kiállítást pedig évről-évre elhozzák testvérvárosukba Győrbe is.

Dániel Viktória

A színpompás gyerekrajzokból álló kiállítás megnyitóján Szeles Szabolcs alpolgármester is köszöntőt mondott. Fotó: Csapó Balázs

– A világ számos országából, még Ázsiából is érkeznek pályamunkák a versenyünkre, így a zsűrinek nincs könnyű dolga amikor kiválasztja azt a kétszázat melyet kiállítunk, valamint azt az 55 alkotást melyeket díjazunk is–mondta el Gitka Kováčiková képzőművész, pedagógus, a nemzetközi szakmai zsűri tagja. – Az értékelésnél figyeltük a színharmóniát, az alakok- formák kapcsolatát, térbeli elhelyezését és az összhatást.

A kiállítást Szeles Szabolcs alpolgármester üdvözölte e Bezerédj-kastély Művelődési Házban, ahol december negyedikéig lesznek láthatóak a vidám alkotások.

– Csupa színes, örömmel teli rajzot láthatunk, ha körbetekintünk. A gyerekek ilyennek szépnek látják a világot, és fontos, hogy felnőve is megőrizzék ezt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában