Kiállítás

2023.11.09. 20:20

Megnyílt a Mosonmagyaróvári Fotó Egyesület jubileumi tárlata - fotók

A 2023-as jubileumi év a Mosonmagyaróvári Fotó Egyesület számára: a harmincéves évfordulón Képekbe zárt emlékek címmel mutatkoztak be a Flesch Központban.

Mészely Réka

A Mosonmagyaróvári Fotó Egyesület civil szerveződésként 30 éve nyújt lehetőséget mindazoknak, akik képekben szeretnék megörökíteni az élet, a család és a mindennapok történéseit. A három évtizedet kiállítással ünnepelte az egyesület.

Csiszár Péter, a Flesch Károly Nonprofit Kft. igazgatója köszöntőjében arra kereste a választ, hogy mit is jelent a fotózás: időutazás, mellyel megállítható az idő, mégpedig a jelenben, megragadva annak mulandóságát.

Az ügyvezető szerint a Mosonmagyaróvári Fotó Egyesület tagjai egy nyelvet beszélnek, mégpedig a fényképezés nyelvén. Csiszár Péter boldog születésnapot kívánt ezen aktív közösségnek.

Nem akármilyen kihívás a három évtized – vette át a szót Vitéz Vilmos, aki korábban elnökként is vezette az egyesületet. Mint elmondta, ugyan nem volt alapítótag 1993-ban, ám népművelőként a csoportosulás mellett állt. Kiemelte: Cserkuti István alapító tag szerepét, aki 23 éven keresztül irányította az egyesületet, szívvel-lélekkel.

Kertész Attila 2017 elnöke az egyesületnek, ő is üdvözölte az egybegyűlteket. Ezúttal Csapó István, Dobos Krisztián, Goda Barbara, Kertész Attila, Kiss Zoltán, Kocsis Julianna, Lengyel Zsolt, Meszlényi Gergő, Molnár Lajos, Pál Miklós, Scháling Anita, Talpas Balázs, Tudós Rita, Varga Milán és Virág Tamás képeit november 27-ig láthatja a közönség.

Mint megtudtuk, a Flesch Központban a hétfői klubfoglalkozáson az új képek bemutatásakor izgalmas szakmai beszélgetések folynak. Minden hónap első hétfőjén „Képmutatás”–ként kiválasztják a hónap fotóit, javaslatot tesznek a pályázatokra ajánlott képekre, illetve az éppen aktuális fotózási lehetőségeket, híreket beszélik meg. A foglalkozások nyitottak, szívesen fogadják a fotózást kedvelőket. E célból hirdeti az egyesület a „Hónap képei a fotózás iránt érdeklődőknek” fotópályázatát a Facebook közösségi médián keresztül. Nagy sikere van, mert a szép fények keresése összehozza az alkotni, fényképezni vágyókat.

Az egyesület évente több képkiállítást is rendez tagjainak belföldön és külföldön egyaránt. Általában a novemberi – Képekbe zárt emlékek kiállítással – zárják a fotós évet, melynek Flesch Központ galériái adnak helyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában