Tárlat

2023.10.19. 14:52

Kiállítás nyílt Gyulai Líviusz alkotásaiból Sopronban

A lélek derűje címmel Gyulai Líviusz grafikusművész műveiből nyílt a hétvégén kiállítás a Liszt-központ Munkácsy Termében.

Kisalföld.hu

Mintegy száz alkotás tekinthető meg.

Fotó: Máthé Daniella

A rendkívül gazdag életművéből mintegy száz alkotás tekinthető meg a tárlaton. Vannak közöttük tollrajzok, vegyes technikájú képek, litográfiák és rézkarcok is, hiszen minden műfajban maradandót alkotott, számos animációs filmet is létrehozott.

Gyulai Líviusz a magyar grafika nagy generációjának egyik képviselője, hosszú pályafutása rendkívül sokszínű. A gyermekkorát részben Sopronban töltötte, ahol az Ágoston Ernő vezette Képzőművész Kört látogatta. Később Budapesten folytatta művészeti tanulmányait.

A tárlat megnyitóján Farkas Ciprián polgármester elmondta: „Sopron számos rangos kiállításnak és művészeti eseménynek adott otthont az elmúlt években. Nagy öröm számunkra, hogy 1997 és 2009 után Gyulai Líviusz Munkácsy Mihály- és Kossuth-díjas grafikusművész művei ismét hazatértek Sopronba.”

A tárlat október 29-ig hétfő kivételével mindennap 10 és 18 óra között ingyenesen tekinthető meg.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában