Kiállítás

2023.09.16. 12:41

Új kiállítás nyílt a Csornai Múzeumban

Pénteken megnyitották a Csornai Múzeum új időszaki, „...Isten volt a Generális... Nyugat-Magyarország 1918-1921” című kiállítását.

Cs. Kovács Attila

Fotó: Csornai Múzeum

A mosonmagyaróvári Hansági Múzeum, a Csornai Múzeum, valamint Németh Alajos és Újvári-Hencsei Tamás mosonmagyaróvári, továbbá Kelemen Csaba Tamás sopronkövesdi magángyűjtők együttműködésével megvalósult tárlatot Szalayné Galambosi Tímea múzeumigazgató ajánlotta, miután a közönség meghallgathatta Horváth Csaba előadásában a Rongyos Gárda indulóját.

Az igazgató beszédében köszöntötte a partnerintézmény igazgatóját, Czuppon Tamást, az igazgatóhelyettesét Martinschich Balázst és az építésben részt vevő mosonmagyaróvári kollégákat, Szeilerné Malek Éva gyűjteménykezelőt és Szikora Eszter restaurátort. Ezt követően röviden összefoglalta a kiállítás üzenetét, amelyet a kurátorok, Martinschich Balázs és Aszt Ágnes tolmácsolásában részletesebben is meghallgathattak az érdeklődők. 

A kiállítás december 20-ig látogatható, csoportok (a diákokat 7-8. évfolyamtól), klubok, szakkörök, civil közösségek jelentkezését a 96/261-527 telefonszámon vagy e-mailben [email protected] várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában