Több mint mese

2023.09.04. 18:02

Mesére hív a Vaskakas - Elindult az évad a győri bábszínházban is

Hivatalosan is megnyitotta a Vaskakas Bábszínház hétfőn a 2023/24-es évadát. A társulat új tagokkal és bemutatókkal örvendezteti meg a nézőket.

Kisalföld.hu

Minden és mindenki készen áll az új évadra a Vaskakasnál.

Forrás: Vaskakas Bábszínház

A Vaskakas színészgárdáját erősíti szeptembertől Darvas Emőke, aki bábművész szakon végzett Marosvásárhelyen, a Ciróka Bábszínházból érkezett. A közönség A kis hableány előadásban láthatja. Bársonyosi Dávid a Színház és Filmművészeti Egyetemen szerzett végzettséget, a győrieknek nem lehet ismeretlen, hiszen a győri RÉV színházban is játszik. A bábszínház nézői a Rózsa és Ibolyában ismerhetik meg. A harmadik új tag Sebestyén Bernát, aki szintén bábszínész szakon végeztt Marosvásárhelyen, és A kis hableány mesében láthatja először a győri közönség.

A Vaskakas új tagjai: Sebestyén Bernát, Darvas Emőke és Bársonyosi Dávid. 
Forrás: Vaskakas Bábszínház

A Vaskakas október 1-jén mutatja be idei évadának első bábelőadását, A kis hableány című mesét. Ezen felül még hat történetet állítanak színpadra: A Rózsa és Ibolya után láthatják a Tarkabarka, a Több, mint 1 népmese és a Frakk, a macskák réme című előadást, valamint a Télen telelek és a Kipp-kopp kalapácsot.

Kocsis Rozi, a bábszínház igazgatója szerint nem véletlenül választották az évad alcíméül a „Több, mint mese” mottót.

"A mese több egy szórakoztató történetnél: történetbe zárt tapasztalat, emlékezetet őrző természetes erőforrás, válságkezelési útmutató. Azoknak, kik minőségi kapcsolatot ápolnak a történettel és megértik a mélységeit, azoknak a mese segít. Ők megtalálják azokat az üzeneteket, amelyeket a történet szimbolikusan, rejtve közvetít."

Szeretnének segíteni a mesék szimbolikusan megfogalmazott üzeneteihez közelebb jutni, mélységeit megfejteni, befelé figyelve megoldási mintákat ajánlani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában