Kulturális programok

2023.07.18. 10:13

Pajtafesztivállal a horvát hagyományokért Fertőhomokon

Második alkalommal rendezik meg a Pajtafesztivált Fertőhomokon, melynek célja a közösség összekovácsolása és a horvát hagyományok ápolása.

Papp Fanni

A háromnapos Pajtafesztivált a fertőhomoki templom védőszentje, Szent Anna napjához kapcsolódva július 21. és 23. között rendezi meg a fertőhomoki Horvát Kulturális Egyesület „Kajkavci”. A fesztiválnak a helyi tájház ad otthont, ahol az érdeklődők a horvát kultúrába kapnak bepillantást, de a szervezők sok más színes programmal is várják a látogatókat. A Pajtafesztivált a fertőhomoki önkormányzat és horvát nemzetiségi önkormányzat, valamint a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat támogatja. 

– Második alkalommal szervezzük meg a Pajtafesztivált, amivel szeretnénk arra ösztönözni a fertőhomokiakat, hogy kulturális programokkal aktívan vegyenek részt a település közösségi életében. Mindezek mellett Fertőhomok horvát nemzetiségű település, így az még fontosabb, hogy őrizzük a hagyományainkat – mondta el a Horvát Kulturális Egyesület „Kajkavci” elnöke, Pálmai Adrián. Hozzátette, a fesztiválra a környéken élőket is örömmel várják. 

A Pajtafesztivál első napja a horvát kultúráról szól majd, ahol 19 órától a Kajkavci, a Peresznyei és a Misija tamburazenekar lép fel, az est hátralévő részében pedig horvát táncház lesz. Szombaton egész napos kézműves-foglalkozás és -vásár lesz a tájház udvarán, 19 órától a Cimbaliband muzsikál, akiket magyar táncház követ a pajtakocsmában a Boglya népzenei együttes kíséretében. Vasárnap délelőtt ünnepi szentmisére várják a hívőket, este pedig Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák zárják a fesztivált. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában