Előadás

2023.07.03. 07:54

Kalózok a színpadon Jobaházán - fotók

Két táncszínházi előadással is készült a magyarkeresztúri Csillaggyűjtő Tánccsoport két egymást követő este, szombaton és vasárnap.

Vámos Annamária

Jobaházán a lovas pályán rendezték meg a színvonalas előadást A Karib-tenger kalózai: A víz ereje címmel, melyben 50 táncos, a jobaházi lovas egyesület lovasai, énekesek, Margli Zsolt vezette parkouros-ök, valamint a répcelaki légtornászok is szerepeltek. A szabadtéri nagyszínpadi produkciót Bors Eszter Katalin a tánc csoport vezetője álmodta meg. Izgalmakkal és váratlan fordulatokkal teli változatos előadásban volt része a nézőknek. A háttérben egy hatalmas ledfalon megjelenő képek tették még látványosabbá a jeleneteket.

A táncosok a Csillaggyűjtő Tánccsoport tagjai, akik fiatal koruk ellenére magukénak tudhatnak több Magyar- valamint egy Európa-bajnoki címet. A lovasok a rábaközi lovasélet aktív tagjai, megszámlálhatatlan kék szalaggal és több generáción átívelő lovas múlttal rendelkeznek. Vendégszereplőként fellépett a darabban Illemszky Lajos énekkari művész, aki a Győri Nemzeti Színház oszlopos tagja volt nyugdíjba vonulásáig. A színpadon szereplő gyermekek szülei is lelkes résztvevői a csapatnak, néhányuk a színpadi részvételtől sem riadt vissza, illetve a jelmezek készítésében is tevékenyen részt vesznek.

A táncszínházi darab a Karib-tenger kalózainak történetét dolgozta fel. A történet főhősei a rettenthetetlen kalózok, akik kalandos útjuk során szembe kerülnek az angol flottával, tenger mélyéről feltörő szörnyekkel, sellőkkel és egy rejtélyes sziget vad törzsével is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában