Cowboyok és Petőfi

2023.06.13. 20:20

Győrben is izgalmas világokba kalauzol a Múzeumok Éjszakája

Idén 21. alkalommal rendezik meg június 24-én a Múzeumok Éjszakáját országszerte, így Győrben is, ahol már 10. alkalommal szervezi meg a programot a Rómer Flóris Múzeum.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

A programkavalkádot kedden a Divino teraszán ismertette Székely Zoltán múzeumigazgató és Szabadvári-Farkas Zsuzsa, a múzeum közösségi hasznosítás részlegvezetője.
Az állandó és időszaki kiállítások mellett, koncertekkel, kreatív foglalkozásokkal, kalandjátékokkal, felfedezőtúrákkal is készülnek a különleges szombat estére.

- Összesen 9 épületben több mint félszáz programmal, köztük 15 előadással és 17 tárlattal várjuk az érdeklődőket. Az idei Múzeumok éjszakájának tematikája a "trendben vagyunk", így mi is erre helyeztük a hangsúlyt - emelte ki Szabadvári-Farkas Zsuzsa.

Olyan izgalmas világokat elevenítenek meg a külső és belső terekben, mint a western cowboyok és indiánok, török hódoltság és a végvár visszafoglalás, de a mágikus boszorkányságokba is betekintést kaphatnak a látogatók.

A felnőttekre és a gyerekekre is gondoltak a szervezők, az érdekes tárlatvezetések mellett tematikus foglalkozások is lesznek, mint például agyagozás, vagy stand up, esetleg country tánctanulás. A gasztronómiát kedvelőknek sör és whiskykóstolót is szerveznek. Készülnek végvári vitézbemutatóval is, ahol muskétásokkal lehet fotózkodni, és az ágyúdörrenés sem maradhat el. De fel lehet próbálni a cowboyok és az indiánok egyenruháit, és testközelből megismerni az akkori eszközöket. A legbátrabbak pedig a műbikára is felpattanhatnak, ha meg akarják ismerni az igazi vadnyugatot.

A Petőfi 200. emlékévnek állított új kiállítást is megnézhetik, ahol megismerhetik a költő Győrhöz kötődő szálait, illetve az első városhoz köthető verseit is. A Várkazamata Kőtárban ismét szerveznek lámpás vezetést, de történelmi divatbemutatót is tartanak, hogy felidézzék a különböző korok viseleteit. A Zsinagóga kupoláját ismét megnyitják a látogatók előtt, a vezetett túrára előre kell regisztrálni, a többi programnál erre nincs szükség, napijegy ellenében bármelyik programon részt vehetnek az este folyamán.

Székely Zoltán kiemelte, hogy érdemes ellátogatni a különböző kiállítóterekbe és a szabadtéri programokra is, mert olyan gyűjteményeket láthatnak és élményeket szerezhetnek, amit máskor nem kínál a Rómer Flóris Múzeum.

A kedvezményes, gyermek, nyugdíjas és pedagógus jegy 1000 forint, míg a felnőtt 2000 forint. A részvétel 6 éves kor alatt ingyenes.
Elővételes jegyeket június 21-től válthatnak Győrben, az Eszterházy-palotában. 
Az összes helyszínhez tartozó részletes programot ITT>> olvashatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában