A zene mellett a sportban is tehetséges

2023.03.09. 12:17

Zongoristaként képzeli el a jövőjét a 2022-es év ifjú tehetsége, a soproni Moser Barnabás

Nemzetközi és országos sikereket ér el az ifjú zongorista, Moser Barnabás, aki a zenei tehetsége mellett az atlétika és a tollaslabda sportágakban is eredményesen szerepel.

Papp Fanni

Az ifjú tehetség főként Bartókot szeret játszani, de Liszt és Beethoven is a kedvencei közé tartozik.

– Amikor megtudtam, hogy én lettem a 2022-es év ifjú tehetsége, nagyon meglepődtem. Majd mikor megkaptam a várostól a hivatalos értesítést, akkor kezdtem érezni, hogy ez valóban nagy dolog – mondta el a tavalyi hűség napi kitüntetett, Moser Barnabás. 

A Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola 6. osztályos tanulója 2010-ben született, 8 éves kora óta zongorázik Bencsik Erzsébet tanárnőnél. Jelenleg a Horváth József Alapfokú Művészeti Iskolában 4. osztályos zongora szakos növendék. Kivételes zenei tehetségét mutatja, hogy már egy év tanulmány után nemzetközi versenyen ért el kimagasló eredményt, ami kitartó szorgalmának és elkötelezettségének köszönhető. Barnabás a zene mellett a sportban is tehetséges. Óvodáskora óta a Soproni Atlétikai Club tagjaként atletizál, ahol az évek során sokszor állt a dobogón. Két évvel ezelőtt kezdett el tollaslabdázni, amiről hamar kiderült, hogy ebben is ügyes. 

– Elsős koromban egy osztálytársam tanult hangszeren játszani Erzsi néninél. Megkaptam a telefonszámát, hamarosan én is elkezdtem zongorázni – emlékezett vissza az ifjú tehetség, aki főként Bartók Bélát szeret játszani, de Liszt Ferenc és Ludwig van Beethoven is a kedvencei közé tartozik. A fiatal zongorista édesanyja elmondta: a zene mindig nagyon érdekelte Barnabást. Kicsiként főleg a különböző hangszerek kötötték le a figyelmét és kortársaival ellentétben előszeretettel hallgatott komolyzenét. 

Moser Barnabás zongoristaként képzeli el a jövőjét, amihez már mondhatni, kikövezte az útját. Tavaly nyáron részt vett egy budapesti mesterkurzuson, ahol meghívást kapott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzője különleges tehetségek osztályába, ahonnan szinte egyenes út vezet a Zeneakadémiáig. Idén pedig Nagydíj fokozatot ért el a XXXI. Lantos Magda Regionális Zongoraversenyen. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában