Kultúra

2022.11.15. 19:21

Diákok jeleskedtek vers- és prózamondásban Mosonmagyaróváron

35 diák mérette meg tehetségét a Szakképző Iskolák XII. Kárpát-medencei vers- és prózamondó versenyén, melynek három napra Mosonmagyaróvár adott otthont.

Mészely Réka

A felvételen a díjazott diákok: az elismeréseket a Fehér Ló Közösségi Házban adták át. Fotó: Kerekes István

A verseny két kategóriában zajlott: technikumi és szakiskolai tanulók, illetve mindegyikben volt verssel és prózai művekkel induló tanuló. A legnépesebb mezőny a technikum vers kategóriában alakult ki, így ott a zsűri több helyezést adott ki.

Első helyezést értek el: Brenner Bíborka, a győri Jedlik Ányos Gépipari Technikum diákja, Csepi Szilveszter, szintén a Jedlik Ányos Technikumból, Janusik Luca, a győri Krúdy Gyula Vendéglátóipari Technikum ta- nulója. Ezüstérmes lett Czibula Júlia, Magán Szakközépiskola, Hidaskürt/Szlovákia, Felhalmi Csenge Virág a győri Krúdy Gyula Vendéglátóipari Technikumból, Szabó Ákos a hidaskürti Magán Szakközépiskolából, Ráduly Krisztián Zoltán a győri Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikumból. Dobogós helyen végzett még Pataki Benedek, a székesfehérvári Váci Mihály Technikum diákja, Molnár Regina, a mosonmagyaróvári Bolyai János Technikum diákja, Káldi Melhior, a győri Lukács Sándor Technikum tanulója. 
Próza kategóriában legjobb lett Laukó Fanni, a budapesti Pesti Barnabás Technikum tanulója.

A szakiskolai tanulók közül vers kategóriában a zsűri Faragó Éva Erzsébetnek, a mosonmagyaróvári Glück Frigyes Technikum tanulójának szavalatát értékelte a legjobbnak. Tóth Áron, a budapesti Fáy András Technikum diákja, Boros Balázs, a makói Návay Lajos Technikum tanulója, Katona László és Thurner Tamás, a mosonmagyaróvári Hunyadi Mátyás Technikum diákjai különdíjat kaptak.

Mint minden korábbi rendezvényen, jutalmazták a felkészítő tanárokat is. Így elismerésben részesült Baloghné Biczó Edina, a győri Krúdy Gyula Technikum tanára és Tolnai Zoltán, a győri Jedlik Ányos Technikum tanára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában