kult

2021.10.04. 07:46

A GYIK visszakerült a Pro Kultúra Sopronhoz

A GYIK Rendezvényház október 1-jétől a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. üzemeltetése alá került. Az intézmény funkciói a jövőben sem változnak, azonban a programlehetőségek bővülnek.

kisalfold.hu

Együttműködési megállapodást írt alá Pataki András és prof. dr. Fábián Attila. Fotó: Máthé Daniella

Fotó: Máthé Daniella

A két intézmény egybeolvadása már október elsejével megtörtént, azonban év végéig még megtartják azokat a programokat, amelyeket a korábbi vezetés szervezett. Az intézményben a Sopron Balett mellett helyet kap a magyar néptáncot képviselve a Pendelyes táncegyüttes.

Együttműködési megállapodást írt alá Pataki András és prof. dr. Fábián Attila. Fotó: Máthé Daniella

A Soproni Egyetem rektora, prof. dr. Fábián Attila elmondta, az egyetem a modellváltás után új stratégiai pályára került, ami az oktatásban, a kutatásban és a vállalkozói tevékenységében is megnyilvánul, de a teljesítőképességük véges. – Pataki Andrással, és Farkas Ciprián polgármesterrel arra az egyezségre jutottunk, hogy a GYIK visszakerül a Pro Kultúrához, de szoros kapcsolatot fogunk ápolni a továbbiakban is – tette hozzá a rektor.

Pataki András, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője pozitívan tekint a jövő elé. – Szeretném, ha a néptánc új erőre kaphatna. A GYIK-ban tudjuk ápolni a velünk élő kulturális örökségeket, hagyományokat – mondta.

Prof. dr. Fábián Attila és Pataki András együttműködési megállapodást írt alá, miszerint biztosítják a helyet a rendezvényházban a Soproni Egyetem nyugdíjas­egyetemének, illetve csütörtökönként bérletes napot biztosítanak az oktatóknak és a hallgatóknak a Petőfi Színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában