meghívásra

2021.07.26. 12:37

Hét neves festőművész érkezik Sarródra

Szeptemberre új programmal készülnek a nagy népszerűségnek örvendő Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor szervezői. Bár a járvány miatt már másodszorra maradt el a hagyományos nyári tábor, az őszi alkotóműhelyben ismét találkozhatnak egymással az érdeklődők.

Etzl Edgár

Forrás: Kisalföld

– Tavaly nem kockáztathattunk, a vészhelyzettel kapcsolatos előírások nem mindegyikének tudtunk volna megfelelni. Reménykedtünk, hogy idén ez már máshogy alakul, de a járvány elhúzódott. Mivel a táborban fontos a személyes jelenlét, biztonságosabbnak tartottuk, ha inkább elhalasztjuk azt – mondta Hetlinger Júlia, a Ferenczi-táborok főszervezője.

– Idén indítjuk útjára az I. Sarródi Művésztelepet. Egy olyan szellemi alkotóműhelyt szeretnénk létrehozni, melyben a képzőművészeti szekciók egy időben képviseltetik magukat. Ezen túlmenően felkérjük a társművészetek, így az irodalom, filmművészet és zene képviselőit, hogy gondolataikkal és alkotásaikkal vegyenek részt a művésztelep munkájában.

A rendezvényre meghívásos alapon hét, országos és nemzetközi szinten is ismert festőművész érkezik, akik egy teljes hétig alkotnak majd Sarródon és a Fertő-tájon. A rendezvénysorozat keretében megemlékeznek a sarródi művésztábor alapítójának és névadója, Ferenczi József születésének 100. évfordulójáról is. Októberben terveznek még egy kétnapos hétvégi akvarellkurzust, melyen Pomothy László festőművész segíti a résztvevőket művészi fejlődésükben.

A szervezők remélik, hogy a tábor jövőre visszatérhet a normál kerékvágásba. Az évről évre megszervezett kurzusok célja a tehetséggondozás, illetve, hogy az amatőr művészek új ismereteket szerezzenek. Neves hazai és külhoni oktatóktól sajátítják el napjaink legfelkapottabb technikáit a résztvevők. Akvarell, akril, olaj, pasztell és más anyagok felhasználásával örökítik meg a Fertő-táj épített és természeti értékeit, helyi hagyományait. Jövőre a tábor alapításának 30. évfordulója jegyében telnek majd a programok, amin bemutatják a tábortagok bevonásával jelenleg is készülő, a Fertő-táj és Alpokalja értéktárát is megörökítő, művészeti jellegű könyvet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában