Kiállítás

2019.09.30. 11:49

Nézőpontok: 1956, a civilektől a nagypolitikáig – kiállítás Győrben

Az ’56-os forradalom különböző nézőpontjait bemutató kiállítás nyílik pénteken a győri PÁGISZ-ban.

kisalfold.hu

Forrás: Zachor Alapítvány Facebook-oldala

 

Nézőpontok: 1956, a civilektől a nagypolitikáig

Helyszín:

Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Győr, Ikva utca 70.

A tárlat megtekinthető:

2019. október 4-től

2019. október 18-ig

A tárlat 4 + 1 roll-upon keresztül mutatja be az 1956-os forradalom különböző nézőpontjait.

A roll-upok elsősorban nem eseménytörténeti tablók, a megjelenített anyagok a forradalom és szabadságharc egy-egy mozzanatát emelik ki. A felhasznált elsődleges források – például videóinterjúk, újságcikkek – elemzése fejleszti a kritikai gondolkodást és az árnyalt véleményalkotást, a vitakultúrát.

Az egyes tablók háttér-információkat is tartalmaznak, melyek QR kódokon keresztül érhetőek el.

Fotó forrása: Zachor Alapítvány

A kiállításról

A kiállítás anyagát az Európai Bizottság „Europe for Citizens” programja által támogatott 1956 és a propaganda – információ vagy manipuláció? című nemzetközi projekt keretében készítette a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium csapata a Zachor Alapítvány és a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvány támogatásával. A QR-kódok alatt megtekinthető videóinterjú-klipek a USC Soá Alapítvány Vizuális Történelmi Archívumából származnak.

Felhasználási lehetőségek

A kiállítás anyaga lehet iskolai megemlékezéseknek, osztályfőnöki óráknak, történelem, társadalom és állampolgári ismeretek, mozgóképkultúra és médiaismeret, etika illetve erkölcstan tantárgyaknak.

A roll-upokról

A roll-upokhoz tanárok számára plusz háttéranyag is elérhető a Zachor Alapítványnál ([email protected] ). A kiállítás teljes feldolgozásához a megtekintés előtt javasolják, hogy a látogatók töltsenek le QR kód olvasó alkalmazást (QR Reader) okostelefonjukra, vagy tabletjükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában