Megyei adatok

2024.07.07. 21:01

Központi támogatás az állatvédőknek

Az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek meghirdetett, 500 millió forintos keretösszegű pályázaton 277 szervezet nyert el támogatást.

Kisalföld.hu

A május elején meghirdetett pályázatra 283 pályázat érkezett, ebből 277-et részesítenek támogatásban. Minden formailag helyes pályázat támogatást nyert, és még így is majdnem százzal nőtt ez a szám a korábbihoz képest. A nyertes pályázók közül 237 társállatokkal foglalkozik, 40 pedig mentőkutyákkal, valamint vadon élő, illetve haszonállatokkal. A pályázattal elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás összege 300 ezer forinttól 10 millió forintig terjedhetett. Szervezetenként átlagosan körülbelül 1,8 millió forintot tudtak biztosítani. A legkisebb vissza nem térítendő támogatási összegben, 300 ezer forintban két pályázó részesül. Az állatvédelem legfontosabb szereplői a civil szervezetek, ezért minden eszközzel megpróbálják támogatni őket.

Térségünkben is több alapítványt tudnak segíteni állami forrásból, a Xantus János Állatkert alapítványa 4,2 millió forintot nyert el. A Győri Állatmenhelyért dolgozó Emberek az Állatokért Alapítvány 1.550.000 forintot, míg a mosonmagyaróvári Menedék Állatvédő Alapítvány 2,2 millió forintot fog kapni a befogadott praclisok megsegítéséért. A győri Papagájmentő Alapítvány 1,5 milliós támogatást, míg a Szurkolók az Állatokért Győr Állatvédelmi Alapítvány 1,9 milliót nyert. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában