Karikatúraverseny

2024.06.17. 15:01

STKH - A bolygónk jövője karikatúrákon

Az STKH soproni hulladékgazdálkodási vállalat nemzetközi karikatúraversenyére több mint 50 országból közel 500 alkotás érkezett be. Ezekből tekinthetők meg egy online kiállításon a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt karikatúrák a cég honlapján.

Kisalföld.hu

Az alkotások az STKH weboldalán (www.stkh.hu) láthatók a főmenüben található „online kiállítás” menüpontban.

A háztartásokban keletkező túlzott mennyiségű csomagolási hulladékkal és fogyasztói szokásainkkal kapcsolatos problémákra és következményekre világít rá kreatív módon a „Package until wreckage” pályázat és állít mindannyiunk elé görbe tükröt. Az STKH rendszeres, sokszínű szemléletformáló tevékenysége révén aktívan tesz azért, hogy a fogyasztói szokások következményeire, környezeti hatásaira felhívja a figyelmet.

A cég a Föld napjára készülve ismét meghirdette évtizedes múltra visszatekintő, a fenntarthatóság és a környezetvédelem legkülönfélébb témáit feldolgozó nemzetközi karikatúraversenyét. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokon keresztül megismerhetjük, miként gondolkodnak a hétköznapi ember túlzott hulladéktermeléséről az egymástól több ezer kilométerre élő alkotók.

 

A zsűri az értékelés során számos szempontot vett figyelembe a kreatív megvalósítástól kezdve, a feldolgozott téma fontosságán és közérthetőségén át, egészen a vizuális minőségig. A szakmai zsűriben Kosztka László, az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. ügyvezetője és Éder Andrea, a vállalat operatív igazgatóhelyettese a hulladékgazdálkodási szakmát, míg Szénási Ferenc soproni karikatúraművész és grafikus a művészeti szakmát képviselte.

A fődíjat Henrky Cebula nyerte Lengyelországból, a második helyen Bilig Ba végzett Kínából, a harmadik pedig Dragutin „Dado” Kovacevicć lett Horvátországból.

Az alkotások az STKH weboldalán (www.stkh.hu) láthatók a főmenüben található „online kiállítás” menüpontban.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában