Magyar Falu

2024.04.11. 09:01

Új falubuszt is vásárolt az önkormányzat Markotabödögén - fotó

Az elmúlt öt évben a markotabödögei önkormányzat számos pályázaton volt sikeres. Ily módon tudta a települést fejleszteni, a szükséges eszközöket beszerezni, illetve rendezvényeket szervezni. 2019-ben A nemzeti és helyi identitástudat erősítése pályázaton kapott a község 3,5 millió forintot. Orvosi eszközökre 2 millió forintot fordíthattak a Magyar Falu Program segítségével. Járda építésére ugyanekkor 4,8 milliót kaptak a Magyar Falutól.

Kisalföld.hu

A falubusz jó szolgálatot tesz Markotabödögén. Pályázat segítségével vásárolták.

Szintén magyar falus támogatás volt a polgármesteri hivatal felújítására utalt összeg, 6,4 millió forint. 2020-ban játszótér fejlesztésére nyert az önkormányzat 4,8 milliót, majd a közterületek karbantartását szolgáló eszközbeszerzésre 5 milliót. A Leader-programban is sikerült eredményt elérni. A Vonzóbb vidéki települési környezet és szolgáltatások fejlesztésének elősegítésére létrehozott keretből részesült Markotabödöge 3,8 millió forintban. Testvér-települési programok és együttműködés szervezésére, a Markotabödöge-Lúcs Testvértelepülési találkozó megrendezésére a nemzeti összetartozás jegyében 1,95 millió forintot kapott a község. 

A 2021-es sem volt rossz esztendő. Kommunális eszközbeszerzésere 6,8 millió forint érkezett, a Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések programjában az orvosi rendelő felújítására 5,6 milliót ítéltek meg Markotának. Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztésére még a Magyar Falu Programban is nyertek 5 millió forintot. Falugondnoki busz vásárlására, szintén a Magyar Faluban 14,8 millió forint támogatás érkezett az önkormányzathoz.

A falubusz jó szolgálatot tesz Markotabödögén. Pályázat segítségével vásárolták.

2022-ben rendezvényszervezésre 1 millió, temetőfejlesztésre 488 ezer forintot kapott a falu, a Pannónia Kincse Leader Egyesület működési területére meghirdetett pályázaton pedig kamerarendszer kiépítésére 2,1 millió forint lett a támogatás.

2023-ban az Élhető települések pályázaton 21,8 millió forintot könyvelhetett el Markotabödöge, az önkormányzatok rendkívüli támogatása alapból 741 ezer forintot. Az Országfásítás programban 30 darab fa ültetésére kaptak lehetőséget. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából a közösségi és gazdasági testvér-települési programok és együttműködések támogatására 1 millió forintot adott az állam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában