Mindennapi segítség

2024.04.03. 09:23

Új helyen várja a rászorulókat az adyvárosi ételdoboz Győrben

Várja az ételadományokat az ételdoboz a győri Kodály Zoltán utcában. Korábbi helyéről költöznie kellett, de úgy tűnik, a 4-es posta és a tízemeletesek háta mögötti, csendes sétálórészen új otthonra talált. Temesi Vilmosné, Beck Gáborné és Némethné Margit minden követ megmozgatott, hogy új, tartós helyet találjon az ételdoboznak.

Dániel Viktória

Rendszeresen töltik – A győri Kodály Zoltán utcában a tízemeletes háta mögött talált új otthonra az ételdoboz. Képünkön Temesi Vilmosné és Beck Gáborné. Fotó: Rákóczy Ádám

– Az önkormányzat és a Győr- Szol Zrt. segített végül nekünk, hogy a jelenlegi helyére kerüljön az ételdoboz. Immár egy hete van itt. A környék lakói korábban a kerítésre akasztották ki az ételadományokat, most már van védett helyük.

Az ételdobozokat rendszeresen feltöltik, hála a Tihanyi Árpád úti pékség felajánlásának, amely a nap végén a fennmaradó pékárut a rászorulóknak ajánlja. 
– Most már olyan régóta csinálom, hogy el sem tudom képzelni a mindennapjaimat az ételdobozok feltöltése nélkül – mondta el Temesi Vilmosné, aki azt is hozzátette, az adományozók lehetőleg tartós élelmiszert tegyenek a dobozba és mindenképp becsomagolva, mivel a zsemlék, kakaós csigák és egyéb ételek gyorsan kiszáradnak. Emellett kérik a környéken élőket, hogy figyeljenek a doboz rendben tartására.

Rendszeresen töltik – A győri Kodály Zoltán utcában a tízemeletes háta mögött talált új otthonra az ételdoboz. Képünkön Temesi Vilmosné és Beck Gáborné. Fotó: Rákóczy Ádám

– Az utcán élők mellett olyan rászorulóknak is nagy segítség ez, akiknek van fedél a fejük felett, de ételre már nem vagy csak nagyon kevésre futja. 
Győrben jelenleg három ételdoboz működik: a vásárcsarnoknál, a Kodály Zoltán utcában és a vidéki buszpályaudvaron.

A lakók korábban a kerítésre akasztottak ki ételadományokat, már védett helyük van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában