Gasztro

2024.04.13. 11:05

Finom falatok a Hotel Sopron megújult konyhájából - fotók

Ünnepélyes keretek között adták át pénteken este a Hotel Sopron felújított konyháját, amelyet a legmodernebb eszközökkel szerelték fel és amely garancia arra, hogy továbbra is a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtsák vendégeiknek.

Varga Henrietta

A konyhában dolgozók egyik nagy kedvence a főzőgép, amely bármilyen étel elkészítésére alkalmas, megkönnyítve ezzel a munkát. Az eszköz működését Laura mutatta meg lapunknak Fotó: Máthé Daniella

A konyha teljes körű felújítása év elején kezdődött. Az új alaprajz tervezésekor a szakemberek törekedtek arra, hogy a lehető legpraktikusabban helyezzék el az egyes munkaterületeket, tárolókat, hűtőket, megkönnyítve ezzel az ott dolgozók munkáját. A felújítás során teljesen új világítás,- és légtechnikát építettek be, a gépparkot pedig magas minőséget képviselő Rational típusú eszközökkel és hűtött munkaasztalokkal fejlesztették. A műgyanta padlózat és az új vízelvezetési rendszer nagymértékben megkönnyíti a különböző konyhai felületek tisztán tartását. A beruházásnak köszönhetően az új konyha magasabb vendéglétszámot tud kiszolgálni mindamellett, hogy üzemeltetése sokkal energiatakarékosabb, mint a korábbié.

Az ünnepélyes átadáson dr. Perényi János, a GYSEV elnöke, valamint Kövesdi Szilárd István, vezérigazgató mellett Farkas Ciprián polgármester is részt vett.

- Az elmúlt öt esztendő a fejlődésről szólt Sopron életében, azonban üdvözlünk minden olyan fejlesztést is, amely eredendően nem az önkormányzat által valósul meg, vagy tőle indul, de emeli a város színvonalát és értékét. A vasúttársaság mindig jó partnere volt a városnak, hiszen adót fizet, munkahelyeket teremt és biztosít a soproni polgároknak. Mindemellett a turizmusban is szerepe van, hiszen a Hotel Sopron üzemeltetője. Egy új konyhát adunk át, amely egy jelentős áldozatvállalás árán tudott megvalósulni. A beruházás emeli a szálloda és ezzel a város színvonalát, így az ide látogató turisták nem csak kulturális, hanem gasztronómiai élményekkel is gazdagodnak.

Szarjas Tímea, a Hotel Sopron igazgatója szintén köszöntötte a meghívott vendégeket. Elmondta, hogy a szálloda konyhája a legmodernebb technológiával felszerelt helyiséggé vált, amely segít abban, hogy minden esetben a legjobb minőségű ételeket szolgálhassák fel. 

Konyhai személyzetünk is nagyon örül ennek a fejlesztésnek, a megújult helyiségben könnyebben látják el feladataikat és jobb körülmények között dolgozhatnak. Az újításoknak köszönhetően a konyha hatékonyabb, modernebb és kényelmesebb lett, ami hozzájárul ahhoz, hogy vendégeink elégedettek legyenek az általunk kínált ételekkel és szolgáltatással

- tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában