Döntött a testület

2024.04.09. 09:00

Alapítványokat támogatnak Mosonmagyaróváron

Kisalföld.hu

Alapítványok támogatásáról is döntött a képviselő-testület legutóbbi ülésén. A polgármesterikeret- támogatás terhére a „Hátrányos helyzetű tanulókért” Alapítvány részére a Bolyai-iskola eszközállományának fejlesztéséhez, az iskola idei munkatervében megfogalmazott programok megvalósításához való hozzájárulásra 50 ezer forintot fizetnek ki. Alpolgármesteri keretből a „Gondoskodás” Alapítványnak a fogyatékossággal élő fiatalok nyaralásához, a Zsidanits István Alapítványnak a piarista gimnáziumban április 23-ra tervezett szakmai előadására 100-100 ezer forintot ítéltek oda. 

A választókerületikeret-támogatásból a fenti célokat szintén támogatják. A Kühne Fúvószenekarért Alapítványnak eszközbeszerzésre (hangszer, egyenruha, egyéb felszerelés), hangszerjavításra, fellépésekre való elutazás finanszírozásához, kommunikációs költségekhez való hozzájárulásra 75 ezer forintot nyújtanak, a Majoroki Iskola Tanulóiért Alapítványnak az „Éljen a magyar szabadság” történelmi vetélkedő Ujhelyi Imre Általános Iskola által történő megrendezésének költségeire, a résztvevők díjazására 240 ezer forintot, az Újjáéledés Alapítványnak az idei működésére, programjainak és rendezvényeinek támogatására 60 ezer forintot adnak. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában