Állami beruházás

2024.04.18. 18:39

A Soproni Szakképzési Centrum fertődi intézménynek fejlesztésére több mint 800 millió forint jut - fotók

Több mint 3,6 milliárd forintos állami támogatásban részesült a Soproni Szakképzési Centrum, amelyből valamennyi intézmény felújítása és bővítése valósul meg a modern eszközbeszerzés mellett. A komplex fejlesztés részeként új emelettel és eszközökkel is bővül a Fertődön található Soproni SZC Porpáczy Aladár-iskola.

Papp Fanni

Fotók: Szalay Károly

Jelentős mértékű fejlesztés keretében a Soproni Szakképzési Centrum 7 intézménye részesül fejlesztésben, összesen 11 helyszínen. A komplex fejlesztés a Fertődön található Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium épülete egy új emelettel bővül, amely 750 millió forintból valósul meg. A projektindító rendezvényen részt vett többek között Barcza Attila országgyűlési képviselő, Bognár Zoltán Fertőd polgármestere, Veress Ágnes, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja.

- Célunk, hogy magas színvonalú szakmai képzést biztosító oktatási környezetet alakítsunk ki diákjaink számára az intézményeinkben. Ezért korszerű gépek és berendezések vásárlása mellett az infrastruktúra bővítésére és felújítására, fejlesztésére is kiemelt szerepet figyelmet fordítunk - hangsúlyozta Veress Ágnes.

A projektindító rendezvényen Bognár Zoltán idézte fel az iskola történelmét. Barcza Attila beszédében hangsúlyozta, nincs annál fontosabb, minthogy a jövőbe fektessünk, amelyben kulcsfontosságú a gyermekek segítése és a jó minőségű oktatás megteremtése. Az országgyűlési képviselő hozzátette, az oktatás és a tanári gárdának köszönhetően népszerű Porpáczy-iskola nem csak Fertőd városát, hanem a térséget is kiszolgálja.

Végezetül, de nem utolsó sorban Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója részletezte a technikumban megvalósuló fejlesztéseket. - A jelentős fejlesztés során mintegy 850 négyzetméterrel lesz nagyobb az intézmény, amelyben hat új tanterem, természettudományos szakterem, csoportszobák, zsibongó, vizesblokkok és közlekedők kapnak helyet.

Mindemellett, az emeleti tantermek berendezésére további 31,2 millió forintot különített el a Soproni Szakképzési Centrum. Továbbá 21 millió forintból újul meg Gazdálkodás és menedzsment és a Turizmus-vendéglátás ágazatok eszközparkja, amely új konyhai gépekkel, táróló berendezésekkel és univerzálisan használható, főzőlappal és tárolókkal ellátott tanulói munkaállomásokkal bővül - mondta el Kuntár Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában