Bajtársi találkozó

2024.03.06. 13:14

Izgalmakkal teli emléknapot tartottak Ásványrárón a Győr-Moson-Soproni katasztrófavédők

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfőn a Polgári Védelem Napja alkalmából megemlékezést és szakmai konferenciát tartott Ásványrárón.

Simon Roberta

Hajóra szálltak a vármegyei bajtársak. Fotó: Katvéd

A Nemzetközi Polgári Védelmi Világszervezet 1972. március 1-jén alakult meg. Húsz évvel később, 1992-ben emlékeztek meg először a jeles napról, azóta minden évben összegyűlnek a bajtársak a polgári védelem ünnepén.

A katasztrófák és a különböző veszélyhelyzetek során a humanitárius feladatok teljesítése a cél, illetve a lakosság védelme: oltalmazni, védeni és menteni az állampolgárok életét.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Ásványrárón tartott konferenciát. Fotó: Katvéd


A megemlékezésre meghívott vendégeket Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Beke Zoltán tűzoltó alezredes, vármegyei polgári védelmi főfelügyelő köszöntötte. Majd Regényi Győző tűzoltó alezredes, a soproni polgári védelmi felügyelő emlékezett meg a nemzetközi világnapról. Ezt követően Beke Zoltán tűzoltó alezredes, polgári védelmi főfelügyelő tartott áttekintő előadást az előző évi munkáról. Összefoglalta a járási és települési mentőcsapatok gyakorlatainak tapasztalatait. Az alezredes kitért arra is, hogy minden gyakorlat alkalmával igyekeznek értékteremtő munkát végezni.

Szűr Bernadett, a Rábaköz járási mentőszervezet vezetője arról beszélt, hogy Sellyén, és Kadarkúton a viharkárok mentése során milyen tapasztalatokat szereztek.

Árvízi mentőhajóval és hajószállítóval is gazdagodtak az egyesületek, amit ki is próbálhattak a találkozó résztvevői. Fotó: Katvéd


A Hédervár Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület, valamint az Ásványrárói Önkéntes Tűzoltó Egyesület képességeinek, felszerelésinek bemutatása volt a legizgalmasabb ugyanis tavaly egy-egy árvízi mentőhajóval és hajószállítóval gazdagodtak. A megemlékezések a résztvevők ki is próbálhatták az új járműveket. A szakmai tanácskozás utolsó előadója Csókás Péter, a Győri Búvár SE elnöke volt, aki különböző búvárfelszereléseket mutatott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában