Jótékonyság

2024.03.23. 07:01

Győri Egyházmegyei Karitász - Húsvéti élelmiszercsomagok rászoruló családoknak

Nagyhét küszöbén, március 21-én ételáldással egybekötött szerény ünnepség keretében adott át a Győri Egyházmegyei Karitász célzott húsvéti élelmiszercsomagokat az arra rászoruló családoknak.

Kisalföld.hu

A szervezet egyúttal a Tartós szeretet elnevezésű nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés egyházmegyei eredményeiről is beszámolt. A rendezvény elején Lőrincz Attila győri karitász-igazgató megköszönte, hogy évről évre növekszik az összegyűjtött mennyiség; idén közel 7,5 tonna tartósélelmiszerrel tudják segíteni a karitásszal kapcsolatban álló, nehéz sorsú embertársainkat.

Az igazgató elmondta, hogy idén új kezdeményezéssel erősítik a felebaráti szeretetet gyakorlását: saját forrásból 30 család ünnepét teszik szebbé húsvéti élelmiszercsomaggal – füstölt sonkával, kaláccsal, tojással, tormával és édességgel – összesen  760 ezer Ft értékben. A rendezvényre meghívott 11 család személyesen vehette át a húsvéti élelmiszercsomagot, melyeket a Győri Egyházmegyei Karitász még húsvét előtt eljuttat további 19 rászoruló családhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában