Elismerések

2024.03.16. 09:41

Győr díszpolgárai és Pro Urbe díjasai 2024-ben

A március 15-e alkalmából tartott Díszközgyűlésen adták át a „Győr Díszpolgára” és a „Pro Urbe Győr” kitüntető címet. Díszpolgári címet adományozott az önkormányzat dr. Kerényi Ervin ügyvédnek, Kulcsár Béla igazságügyi gépjárműszakértőnek, Villányi Tibornak, a Győri Zsidó Hitközség elnökének és Zalán Barnabásnak, a Rába-gyár egykori vezérigazgatójának.

Kisalföld.hu

Dr. Kerényi Ervin értékes jogi tanácsaival az 1990-es években sokoldalúan támogatta a jogelőd Széchenyi István Főiskola fejlődését, s tagja volt a győri, egyetemi szintű jogászképzés indítását előkészítő szakmai testületnek. Kulcsár Béla a Széchenyi István Egyetem címzetes egyetemi docense, a közlekedésbiztonság tárgy oktatója. Villányi Tibor az Egyetem holdudvarának jeles személyisége, az intézmény legmagasabb közösségi elismerésének, a Pro Universitate Díjnak a birtokosa. Zalán Barnabás 1996-tól 2001-ig az Universitas-Győr Alapítvány kuratóriumi tagjaként a győri egyetem előkészítését, szervezését széleskörű gazdasági kapcsolataival, megfontolt javaslataival és kritikusan megfogalmazott véleményével támogatta.

Pro Urbe Győr kitüntetésben részesült Ferenczi Tamás János festőművész, Molnár György fotós, valamint posztumusz díjjal ismerték el Csáky Anna költőt. Molnár György a Győri Szalon egyik szerkesztőjeként nagy szimpátiával és érdeklődéssel fogadta, fogadja a Széchenyi István Egyetem tevékenységéről szóló híreket. Csáky Anna egykor az intézmény nyelvtanára volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában