Elismerés

2024.03.22. 08:06

Arany érdemkeresztet kapott a csornai fogorvos

A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapta meg több évtizedes, magas szintű munkájáért dr. Turiné dr. Bokory Erzsébet csornai fogorvos. Tuzson Bence igazságügyi miniszter adta át az elismerést csütörtökön.

Cs. Kovács Attila

Dr. Turiné dr. Bokory Erzsébet és Tuzson Bence a kitüntetés átadása után.

A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök március 15-e alkalmából Dr. Turiné dr. Bokory Erzsébet csornai fogszakorvosnak. A kitüntetett ma vette át az elismerést az Igazságügyi Minisztériumban dr. Tuzson Bence igazságügyi minisztertől.

A több mint négy évtizedes, a térség gyermekfogászati ellátása érdekében nagy tapasztalattal és elkötelezetten végzett szakmai munkája elismeréseként kapta meg a kitüntetést.

Dr. Bokory Erzsébet Beledben született, ahol édesapja állatorvosként dolgozott. 1956-os szerepvállalása miatt azonban büntetésből áthelyezték Kónyba, így a családnak is át kellett oda költöznie. Dr. Bokory Erzsébet általános iskolai tanulmányait Kónyban végezte, majd ezt követően a soproni Berzsenyi Dániel Gimnáziumban érettségizett. Innen a Pécsi Tudományegyetem általános orvosi karára felvételizett, dacára azonban a kitűnő eredményeinek, édesapja ’56-os múltja miatt csak harmadszorra vették fel, akkor is csak a fogorvosi karra.

Dr. Bokory Erzsébet a diploma megszerzése után a csornai Margit Kórházban kezdte meg fogorvosi pályafutását, a járóbeteg szakrendelések átszervezését követően kiválva a Kórház kötelékéből Csorna Város Önkormányzatának megbízásából a lakosság fogszakorvosi ellátását végzi, immáron nyugdíjasként, ez az első munkahelye 1978. augusztus 1. óta. Az egész Rábaközben elismert fogorvosként tartják számon, hiszen a csornai lakosokon kívül a környékbeli betegeket is 45 éven keresztül ellátta. A kórházban vezető főorvosként tevékenykedett, a fogorvosok vezetőjeként építette és fejlesztette a település és a környék egészségügyi ellátását. Hosszú éveken keresztül a megyei orvosi kamarában is vezető tisztséget töltött be.

Dr. Turiné Dr. Bokory Erzsébet házas, két felnőtt fia és két unokája van, férje szintén már nyugdíjas éveit tölti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában