Szent Margit Cserkészotthon

2024.01.21. 06:10

Felújították a cserkészek otthonát és a plébániát Dunaszigeten - fotók

Felújították a plébánia épületét és az Árpád-házi Szent Margit Cserkészotthont Dunaszigeten. A dr. Veres András püspök által celebrált ünnepi szentmise után adták át azokat.

Mészely Réka

Szent Margit napjához kapcsolódva adták át a dunaszigeti plébániát és az Árpád-házi Szent Margit Cserkészotthont Dunaszigeten. Az avatót ünnepi szentmise előzte meg, melyet dr. Veres András püspök celebrált, kiemelve, hogy mai világunkban is szükség van az olyan békeszerzőkre, mint amilyen Szent Margit is volt.

Az ünnepen részt vett Nagy István agrárminiszter és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára is.

A szigetközi település templomát 2021-ben újították fel, és mostanra megszépült a Jézus Szíve Plébánia és az Árpád-házi Szent Margit Cserkészotthonis. A Magyar Falu Program mintegy 100 millió forinttal, a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága 10 millió, a Győri Egyházmegye pedig 6 millió forintos támogatást biztosított a templom, a plébánia felújítására és a cserkészotthon kialakítására.

A mostani munkálatok során elvégezték a plébánia színezését és felújították a tetőt. A belső átalakítás eredményeként pedig méltó elhelyezést nyert a PAX Humana Ének és Zenekar. Farkas István Lupus atya régi álma volt a cserkészotthon létrehozása. Most ez is megtörtént, a melléképületből alakították ki az Árpád-házi Szent Margit Cserkészotthont, mely a 21 tagú dunaszigeti cserkészcsapat második otthona.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában