Eszmecsere

2023.12.03. 14:36

Tuzson Bence igazságügyi miniszter: a Széchenyi István Egyetem új innovációs parkja egész Győrt segíti

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) győri központjában tartott előadást diákoknak dr. Tuzson Bence igazságügyi miniszter dr. Fekete Dávid képviselet-vezető, a Széchenyi István Egyetem docense meghívására nemrégiben.

Széchenyi Egyetem

Dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke, dr. Tuzson Bence igazságügyi miniszter és dr. Fekete Dávid, az MCC győri képviselet-vezetője, egyetemi docens a Győri Innovációs Parkban.

Forrás: SZE

A politikus a programot követően látogatást tett a Széchenyi-egyetem nemrégiben átadott Győri Innovációs Parkjában, ahol dr. Filep Bálinttal, az egyetem elnökével, valamint az intézmény munkatársaival folytatott eszmecserét az egykori Győri Keksz- és Ostyagyár emblematikus kockaépületéből kialakított új létesítmény szerepéről.

Dr. Tuzson Bence a megbeszélésen hangsúlyozta: rendkívül jelentős az innovációs park térségfejlesztési hatása. „Egyrészt hozzájárul a néhány évvel ezelőtt még a megyeszékhely legelmaradottabb városrészeinek egyikének számító Sziget további fejlődéséhez. Másrészt mind az egyetemnek, mind Győrnek hatalmas lehetőséget jelent a legkorszerűbb technológiákkal foglalkozó nemzetközi és hazai cégek beköltözése. Mindez nemcsak az intézmény képzéseinek még színvonalasabbá válásához, valamint tudományos teljesítményének emelkedéséhez járul hozzá, hanem újabb fejlesztéseket is indukálhat a városban” – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter.

A Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkja a térségfejlesztéshez is hozzájárul – hangzott el a megbeszélésen.
Forrás: SZE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában