Személyi változások a győri Városházán

2023.12.18. 11:12

Radnóti Ákos lemondott alpolgármesteri címéről, helyét Laczkovits-Takács Tímea veszi át

Lemondását azzal indokolta, hogy új megbízatást kapott, amely összeférhetetlen jelenlegi tisztségével.

Gyurina Zsolt

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Rákóczy Ádám

A győri Városháza tájékoztatása szerint Radnóti Ákos december 15-én benyújtott nyilatkozatában lemondott alpolgármesteri megbízatásáról. A lemondás 2024. január 1. napjával érvényes. Lemondását azzal indokolta, hogy  új megbízatást kapott, amely összeférhetetlen jelenlegi tisztségével. 

Radnóti Ákos a továbbiakban turisztikai és marketing menedzserként folytatja tevékenységét, operatív feladatokat lát el. A folyók városában, Győrben a gönyűi műtárgy megépítésével beindult a vízi élet, éppen ezért szükségessé vált a város vízi, turisztikai fejlesztése is. Közleményükben azt is írták, hogy a sajtó részéről számos megkeresés érkezett a napokban Radnóti Ákossal kapcsolatban, ezeket kategorikusan cáfolja.

Az önkormányzat által kiadott közleményben szerepel, hogy a családpolitikára, a családok fontosságára a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetnek, illetve tovább javítják a lakhatási esélyeket Győrben. Az utóbbi 3 évben 410 db önkormányzati bérlakást adtak át, ezt a munkát a jövőben is folytatni fogjak. A cél elérése érdekében Dézsi Csaba András polgármester a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság elnökét, Dr. Laczkovits-Takács Tímeát kéri fel az alpolgármesteri feladatok ellátására, akit a Közgyűlés általi megválasztása esetén Dézsi Csaba András az egészségügyi és szociális ellátórendszer mellett a nemzetközi kapcsolatok és a környezetvédelem területének felügyeletével bízza meg. Dr. Pergel Elza alpolgármester asszony a jövőben a kulturális, a köznevelési, az egyházi és a civil szervezetekkel való kapcsolattartás területét fogja felügyelni. A hírhez tartozik, hogy  Fóris Norbert esélyegyenlőségi biztosként, Huszár Gábor polgármesteri megbízottként folytatja munkáját a győri Városházán. Huszár Gábor felel Gyárváros és Likócs városrészek felügyeletéért, a munkafolyamatok koordinálásáért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában