A legjobb adófizetők és új mesterek

2023.11.17. 21:16

Virilistákat köszöntöttek és díjakat adtak át Sopronban - Fotók

Sopron legjobb adófizetőinek és új mestereinek hagyományos köszöntését tartották pénteken délután a Polgármesteri Hivatalban, ahol átadták a mesterokleveleket, valamint a Mecénás,- és Lackner Kristóf-díjakat is.

Varga Henrietta

Fotó: Szalay Károly

A város vezetősége 1997 óta fejezi ki ily módon háláját azoknak a helyi vállalkozásoknak, akik a legtöbb adót fizetik. A péntek délután megtartott ünnepségen Sopron vezetése a kereskedelmi és iparkamarával közösen köszöntötte a Virilistákat.

Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke ünnepi köszöntőjét egy XVII. századi idézettel nyitotta: - "Jó a gazdagság, de jobb a mesterség! Ha a gazdagság elvész is megmarad a mesterség!" Ez egy nagyon komoly üzenet több száz év óta, a mai napig is. Tavaly köszöntöttük a háromszázadik soproni mestert, most pedig újabb harminc mesterrel gyarapodik ez a szám. Önök hozzájárulnak a város iparához és reméljük, hogy mindannyian tanulókat is fogadnak, hogy tovább adják tudásukat.

Az eseményen a fodrász szakma ifjú mesterei mellett speciális lábápoló-, kozmetikus -, festő ,- mázoló- és tapétázómestereket is üdvözöltek, akik a fogadalomtétel után vehették át mesteroklevelüket.

A rendezvényre meghívást kapott Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki elmondta, hogy Sopron a céhek, a mesterségek egyik magyarországi bölcsője és a város a szakképzésben is több évszázados múltra tekint vissza.

Az oklevelek átadását követően a 2002-ben alapított Mecénás-Díjat adták át, amellyel minden évben a Sopronban élő és Sopronért dolgozó személyiségek, vállalkozások munkáját kívánja a kamara elismerni. Azok kaphatják, akik önzetlen munkájukkal, nagyvonalú támogatásukkal segítik a város kulturális, művészeti, sport és az egészségügy céljainak megvalósulását és tevékenységükkel másoknak is példát mutatnak. Idén ezt a díjat önzetlen jótékonyságáért, az egészségügy, valamint a Soproni Gyógyközpont támogatásáért Dóka Gábor, Khaut András és Kosztka László kapták.

A kamara húsz éve, 2003 szeptemberében döntött a régiós érvényességű, Lackner Kristóf-díj alapításáról. A soproni, ötszörös Magyar Kézműves Remek díjas üvegműves, Balogh Eszter alkotásával a Sopronért és a régióért maradandót alkotó, országos szintű szakmai tevékenységet végző Dr. Komornoki László munkásságát ismerték el, aki a közéleti, gazdasági és hitéleti tevékenységével segítette Sopron fejlődését, ismertségének, elismertségének növelését.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában