Éves terv

2023.11.22. 13:13

Több adó folyt be a vártnál Csornán

Fegyelmezetten teljesítették adófizetési kötelezettségüket a csornaiak. A tervezetthez képest szeptember 30-ig csaknem 280 millió forinttal érkezett több adóbevétel az önkormányzat számlájára.

Cs. Kovács Attila

Módosította a város idei költségvetési rendeletét a csornai képviselő-testület a legutóbbi ülésén. Az augusztus 1. és szeptember 30. közti időszakban bekövetkező változásokat vezették át a büdzsében. 482,7 millió forintról szólt az intézkedés. A másik, a település pénzügyeit érintő téma volt az ülésen az adózás helyzetével foglalkozó napirend. 

Szalainé dr. Németh Annamária jegyző ezzel kapcsolatban kiemelte: a 2023-as adóbevételek teljesülése az eredeti előirányzatokhoz képest megfelelő volt és kimagasló eredményt ért el a városháza. Az összes adónemet vizsgálva 138 százalékon alakultak a befizetések a várthoz és tervezetthez képest. Az önkormányzat legnagyobb adóbevételi forrása az ipar- űzési adó. Erre az évre 670 millió forint volt a tervezett befizetés, mellyel szemben szeptember 30-ig 946 millió forint érkezett a város számlájára. Jelenleg 741 cég és 966 folyamatosan működő egyéni vállalkozó szerepel a nyilvántartásban. 

A magánszemélyek kommunális adójából 48,5 millió az elvárt összeg, ami szeptember 30-ig már teljesült is. Talajterhelési díjat összesen 760 ezer forintot fizettek a csornaiak, a pótlékokból 1,3 millió jött be. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában