Eötvös-gimnázium

2023.11.21. 08:59

Mentőszimulációs gyakorlatot tartottak soproni diákoknak - fotók

Az Országos Mentőszolgálat jóvoltából a soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium egészségügyi tanulói mentőszimulációs gyakorlaton vettek részt a Soproni Mentőállomáson.

Kisalföld.hu

Fotók: Eötvös-gimnázium

A Soproni Mentőállomáson tartott mentőszimulációs gyakorlaton Csillag Zoltán mentőtechnikus, az OMSZ (Országos Mentőszolgálat) kommunikációs munkatársa fogadta a diákokat, aki információkat osztott meg az OMSZ működésével, felépítésével kapcsolatban, valamint bemutatta a soproni állomást.

 

Az egészségügyi tanulók megtekinthették a mentők eszközparkját, az esetkocsit és a mentőorvosi kocsit. Az autó ugyan betegeket nem tud szállítani, azokhoz az esetekhez riasztják, amelyek ellátásában a legmagasabb szintű szakmai felkészültségre, felszereltséggel bíró mentőegységre van szükség. A mentőorvosi kocsin vagy mentőorvos, vagy mentőtiszt és egy mentőápoló végzettségű mentőgépkocsi vezető teljesít szolgálatot. Hegedüs Noémi mentőtiszt és Csillag Zoltán mentőtechnikus ABCDE betegvizsgálatot, valamint megtartott keringésű betegek emelt szintű légútbiztosítását (RSI) mutatták be egy erre a célra kifejlesztett szimulációs babán. A gyakorlat végén diákjaink gyakorolhatták, hogy milyen rögzítési technikát kell alkalmazni súlyos testi sérülés esetén.

 

Csillag Zoltán elmondta, nemcsak a férfiak előtt áll nyitva a szakma, hanem a hölgyek jelentkezését is várják a Mentőszolgálathoz. A diákok pedig sok új szakmai tapasztalattal, ismerettel és élményekkel gazdagodtak, megtapasztalhattak olyan helyzeteket is, amelyeket csak rohamkocsiban lehet demonstrálni.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában