Önmagukból adnak

2023.11.13. 19:25

Mások mindennapjait teszik szebbé - A szociális dolgozókat ismerték el Sopronban - fotók

November 12-e a szociális munka napja, amelyet 1997 óta ünnepelnek világszerte. Ezen alkalomból Sopronban is megtartották az ünnepséget, ahol díjakat adtak át azoknak, akik fáradhatatlanul, emberfeletti erővel dolgoznak azon, hogy a segítségre szorulók mindennapjait szebbé tegyék.

Varga Henrietta

Az idei díjazottak: Fridrich Tímea, Schwarz Flóra, Füzi Tünde, Rádler Róbert Ernőné, Németh Judit, Kalmár Józsefné, Jakabné Vanyó Henrietta, Csoltkó Gáborné. Fotó: Máthé Daniella

Az eseményen Farkas Ciprián, polgármester mondott köszöntőt, aki beszédében méltatta a szociális szférában dolgozók munkáját. - Önöknek a segítségnyújtás a munkája, a hivatása. Nehéz, és egyben szép hivatás. A szociális szakemberek nap, mint nap önmagukból adnak, a saját nehézségeik elé sorolják egy másik ember nehézségeit, az ő gondjaikat, problémáikat oldják meg és segítik őket a mindennapi boldogulásban. Ezt a szolgálatot, ezt a hivatást köszönjük meg ezen a napon, hiszen nagy-nagy hálával tartozik Önöknek az egész város - hangzott a köszöntőben.

Az elismeréseket Farkas Ciprián polgármester, Péli Nikoletta, a rendezvényt szervező Soproni Szociális Intézmény igazgatója, valamint Kocsis Zsuzsanna, a Soproni Egyesített Bölcsődék intézményvezetője adta át. Jutalomban részesült Schwarz Flóra, a Sopron és Környéke Család- és Gyermekjóléti Ellátás Intézete, Németh Judit, a soproni polgármesteri hivatal, Rádler Róbert Ernőné, a Szent Benedek Idősek Háza, valamint Kalmár Józsefné a Soproni Egyesített Bölcsődék munkatársa. Kitüntetést vehetett még át Füzi Tünde, a Fabricius Endre Evangélikus Szeretetotthon, Csoltkó Gáborné, a Nyugdíjas Pedagógus Otthon, valamint Jakabné Vanyó Henrietta és Fridrich Tímea, a Soproni Szociális Intézmény munkatársa.

Jakabné Vanyó Henrietta huszonhét éve védőnő és több mint 11 éve erősíti a Soproni Szociális Intézmény csapatát. Azt vallja, hogy akkor érezhetjük igazán jól magunkat, ha minden helyzetben megtesszük embertársainkért a tőlünk telhető legtöbbet és legjobbat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában