Jó úton

2023.11.24. 07:01

Kisvonatokat és házikókat készítettek a sopronkőhidai börtön fogvatartottjai ovisoknak

Faanyaghulladékból falra szerelhető kulcstartókat, kisvonatokat és házikókat, újságpapírból pedig kosarakat készítettek a reintegrációs program keretében a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben büntetésüket töltő fogvatartottak.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

Faanyaghulladékból falra szerelhető kulcstartókat, kisvonatokat és házikókat, újságpapírból pedig kosarakat készítettek a reintegrációs program keretében a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben büntetésüket töltő fogvatartottak. A programelemre önként lehetett jelentkezni, így tizenöt fogvatartott mintegy három hónapon keresztül készítette a kézműves termékeket. A fali kulcstartók legapróbb részeit is saját kezűleg készítették, a kisvonatok elemeit csiszolták, festették, a házikók ablakait rajzolták.

Az elkészült termékeket jóvátételi felajánlásként adta át az intézet parancsnokhelyettese a Hermann Alice Óvoda Sopronkőhidai Tagóvodájában a tagóvoda vezetőjének. Az átadóünnepségen Vörös Csaba bv. alezredes elmondta, a programelem nemcsak fenntartotta a fogvatartottak munkavállalási motivációját, hanem az alkotási tevékenység egyfajta segítség is volt számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában