Zöldebb, élhetőbb

2023.11.14. 13:13

Árnyékot álmodnak, fákat ültetnek Győrben a Rába-partra

Évente átlagosan ezer fával gazdagodik Győr, ezúttal a Virágpiac mellett a Rába-part kapott 25 csemetét. Tizenkét déli ostorfát, tíz japán fűzet és három magas kőrist ültettek el a Győr-Szol munkatársai hétfő délelőtt. Későbbi rendezvények, és az élhető város kedvéért ültették el a facsemetéket.

Bella Violetta

Fotó: Nagy Gábor

Fekete Dávid, a körzet önkormányzati képviselője lapunk kérdésére elmondta, hogy a mostani fásítás egy hosszabbtávú terv része. 

– Győrben szerencsére sok szép rendezett folyópart szakaszunk van. A célunk az, hogy a folyóparti sétányon még több fa legyen, hiszen bízunk benne hogy amikor megnőnek árnyékot tudnak tartani a nyári melegben is. Tapasztaljuk, hogy ezekkel a fásításokkal még zöldebbé és élhetőbbé tudjuk tenni a várost. A győriek emlékeznek, hogy régen működött itt víziszínpad. Az olyan jó kezdeményezés volt, amit érdemes volna feléleszteni, erre polgármester úr többször utalt már. Ez a helyszín alkalmas hogy rendezvényeket tartsunk, és a szemközti Spartacus csónakház is már a városunk tulajdonában van, bízzunk benne, hogy a következő időszakban sikerül felújítani és így egy újabb vízparti rendezvényközponti tud létrejönni Győr belvárosában - mondta el a képviselő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában