Fájóan fiatalon hunyt el

2023.11.20. 09:15

A kiváló győri gyermekgyógyászra emlékeztek születése 80. évfordulóján - fotó

Győrött a városházán az Alapellátási Szabadegyetem tudományos ülése keretében emlékeztek meg Szabó Klára doktornőről, gyermek-körzeti orvosról, egykori körzeti orvosi váltótársa, dr. Schmidt Péter és a Vasvári család szervezésében.

Kisalföld.hu

Fotó:  Nagy István

Dr. Szabó Klára a Pécsi Orvostudományi Egyetemen végzett, ott is tett sikeres szakvizsgát gyermekgyógyászatból, majd Győrbe érkezve az akkor folyamatosan épülő Adyvárosban először konténerrendelőben, majd panellakásban gyógyította a beteg gyermekeket amíg el nem készült a Bacsó Béla úti - jelenleg Tihanyi Árpád úti - gyermekorvosi rendelő.

Betegei imádták. Nyugodt kiegyensúlyozott gyógyító munkát végzett, körzete mellett bölcsődei - óvodai és iskolaorvosként is dolgozott, segített a fiatal gyermekorvosok beilleszkedésében. Gyermekgyógyászai konferenciákon számos alkalommal tartott kitűnő előadást. Nagyon fiatalon, 48 évesen hunyt el, súlyos betegségét méltóságteljes módon viselte.

Halála után egykori rendelőjében emléktáblát avattak tiszteletére, születése 80. évfordulóján pedig férje, testvére, gyermeke és unokái jelenlétében dr. Schmidt Péter és a doktornő fia, Vasvári Gergely vetített képes prezentációt mutattak be életéről.

Fotó:  Nagy István

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában