Szent György templom

2023.10.15. 16:54

Püspöki áldás a templomon Ágfalván - fotók

Zsúfolásig telt vasárnap az ágfalvi katolikus Szent György templom, ahol hálaadó istentiszteletet tartottak, a megújult oltár és belső tér felújítása miatt mondtak köszönetet a hívek.

Varga Henrietta

Dr. Veres András győri megyéspüspök celebrálta az ünnepi szentmisét, melynek első mozzanataként szenteltvízzel hintette körbe a település megújított plébániatemplomát.

 

A késő barokk stílusú templom 1790-92 között épült. Főoltára és szószéke empire, mellékoltára rokokó, a padok és a keresztelőkút pedig késő barokk stílusú.

Az idő vas foga bizony nyomott hagyott az épületen, rossz állapotban volt, azonban a közösségi összefogásnak köszönhetően, ma egy közel hét évig tartó folyamat végéhez érkeztünk

- mondta dr. Kiss Imre gyermeksebész, aki az egyik motorja volt a felújításnak. 2016-ban kezdődött és két lépcsőben történt a kivitelezés. Első körben a templom külső homlokzata, teteje és a környezet újult meg, majd szinte rögtön megkezdődött a belső tér és az oltár felújítása is - tette hozzá. Nem csak a hívek, hanem a Győri Egyházmegye, különböző cégek és az önkormányzat is sokat tett azért, hogy ma hálát adhassunk és végre birtokba vehessük kívül-belül megújult templomunkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában