Fejlesztés

2023.10.13. 14:54

Orvosi rendelő alapkövét tették le Ágfalván - fotók

Új és modern orvosi rendelővel gazdagodik Ágfalva, ahol a leendő épület alapkövét ünnepélyes keretek között tették le október 13-án. Az eseményen Pék Zsuzsanna polgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő mellett a Magyar Államkincstár vármegyei igazgatója Horváth Endre, a képviselő testület tagjai, az ágfalvi intézmények vezetői, valamint dolgozói vettek részt.

Varga Henrietta

A beszédeket követően Pék Zsuzsanna, Barcza Attila, Horváth Endre, Kovács László és Mészáros Gábor közösen helyezték el az új Egészségház alapkövét.

- Képviselőtestületünk gazdasági programjában azt fogalmazta meg legfőbb feladatának, hogy Ágfalva infrastruktúráját fejlessze, ennek érdekében utakat építettünk az elmúlt időszakban illetve az intézményi hálózatunkat is igyekeztünk megújítani. Ennek eredményeképp, iskolánk és óvodánk teljesen megújult, az idei beruházások befejeztével pedig a Polgármesteri Hivatalon kívül minden ágfalvi intézmény energiatakarékosan, megújult formában üzemelhet - kezdte beszédében Pék Zsuzsanna, Ágfalva polgármestere.

-Tudni kell, hogy a most működő orvosi és védőnői rendelő jelenleg olyan épületben van, amely nem ebből a célból épült. A képviselőtestület úgy döntött, ha új orvosi rendelő kialakítására írnak ki pályázatot, annak lehetőségével élünk. Szerencsére ez megtörtént és közel kettőszáz ötvenmillió forintos támogatást nyertünk az Egészségház létesítésére - mondta el Pék Zsuzsanna polgármester.

- Az önkormányzatnak további ötven millió forint önrésszel szükséges kiegészítenie, viszont ennek köszönhetően létrejöhet az új orvosi rendelő tágas várókkal, adminisztrációs és prevenciós helyiségekkel, konzultációs teremmel, valamint egy gyermekkocsi tárolóval. A beruházás során kilenc parkolóhelyet alakítunk ki az épület előtt, azonban a rendelő a település minden pontjáról könnyen megközelíthető. Reményeink szerint 2024. októberére elkészül és ezt követően egy szép és megújult környezetben várhatjuk a pácienseket - tett hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában