Megduplázzák a buszok számát

2023.10.18. 11:34

Október 27-től három hétig szünetel a vonatközlekedés a győri fővonalon

Október 27-én kezdődik a győri fővonal felújításának legnehezebb szakasza. A Komárom-Esztergom vármegyén is áthaladó vasúton mindkét vágányt lezárják Szárliget és Biatorbágy között. A MÁV tájékoztatása szerint három héten keresztül szünetel a vonatközlekedés a szakaszon, éjszakánként pedig Szárliget és Budaörs között vonatpótló buszok szállítják majd az utasokat.

Kisalföld.hu

Az eddigihez képest kétszer annyi autóbusz áll szolgálatba, melyek menetrendjét, útvonalát és mennyiségét összehangolják az utasigényekkel – hangsúlyozták. Az utasokat arra kérik, hogy a szokásosnál nagyobb ráhagyással tervezzék meg utazásukat, mert a menetidők még jobban hosszabbodhatnak, akár egy órát is rá kell számítani az utazásra. 

A pályafelújítás második szakaszával összefüggésben változik az 5-ös számú vasútvonal forgalmi rendje is, a tehervonatok forgalmát a győri fővonalról átmenetileg a Székesfehérvár–Komárom vonalra terelik át. Emiatt a személyszállító vonatok közlekedése itt szintén szünetelni fog, az utasokat Székesfehérvár és Komárom között ugyancsak vonatpótló buszok szállítják. 

A menetidők még jobban hosszabbodhatnak, akár egy órát is rá kell számítani ­az utazásra.

A változásokról és a menetrendekről részletesen a www.mav.hu weboldalon lehet tájékozódni. 

A győri vasútvonal felújítása miatt átszervezték az M1-es autópálya munkálatait is. Október 27. és november 17. között, vagyis amíg Szárliget és Biatorbágy között mindkét vasúti vágányt lezárják, napközben nem lesznek előre tervezett felújítási munkálatok az M1-es Biatorbágy és Tatabánya közötti szakaszán. Ezzel is segíteni akarják a vonatpótló autóbuszok közlekedését. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában