Lelkes önkéntesek

2023.10.19. 14:43

Nagybetűs csapatmunka - Közösségi összefogással épült járda Harkán - fotók

Társadalmi munkával, két nap alatt készült el az új járda Harkán, amely szükséges a régóta tervezett zebrák kialakításához. Ráadásul az önkéntesek felülmúlták az eredeti terveket, és összesen százméter járdát építettek egy hétvége alatt. Az elkészült járdákhoz az elkövetkezendő hónapokban kiépítenek új zebrákat is.

Papp Fanni

Az elkészült járdákhoz új zebrákat is építenek Harkán.

Harka egyre aktívabb közösségi életét látva vettük a bátorságot az önkormányzat ahhoz, hogy a költségek nagy mértékű csökkentése érdekében közösségi eseményként meghirdet két szükséges folyamatot: járda épült a település központjában és a futballpályánál.

- Az építéshez szükséges tér- és szegélykő rendelkezésre áll az önkormányzatnak. Szakemberektől munkadíjra kértünk be árajánlatot, és az ötvenméter hosszú járda megépítésére irreálisan magas összegeket kértek volna el. Úgy gondoltuk, hogy az ár töredékéért a közösség összefogásával el tudnánk készíteni - kezdett bele a település polgármestere, Duschanek Péter. - Két nap alatt mintegy ötvennégy önkéntes munkájának köszönhetően elkészült az ötvenméteres járdaszakasz. Sőt további ötvenmétert építettünk a nemrégiben átadott műfüves pálya mellé. Így társadalmi munkával több mint százméter járdát építettünk meg - fűzte hozzá a polgármester.

Duschanek Péter arról is beszámolt, hogy a projekt kivitelezését két csoport segítette. Az önkéntes hölgyek a tábori konyhában szorgoskodtak, akik reggelivel, tízóraival kedveskedtek a dolgos férfiaknak. A másik csapatot jellemzően férfiak és gyerekek alkották, akik lendületes munkával, a saját képességeikhez mérten reggel 7 órától este 7-ig építették a járdát.

- Eredetileg két hétvégét terveztünk a munkálatokra, és magunk sem gondoltuk, hogy két nap alatt végzünk mindennel. Örülünk annak, hogy ennyire megtudtuk szólítani a lakosságot, de a jövőre nézve ezzel nem szeretnénk visszaélni. Szóval a közeljövőben nem gondolkodunk nagyobb projekteknél társadalmi munkában. Azonban azt már tudjuk, hogy a következő közösségi munkánk faültetés lesz a településen - zárta a gondolatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában