A csend pillanatai

2023.10.30. 14:20

Megemlékezést és koszorúzási ünnepséget rendeztek a hősi halottak tiszteletére a Nádorvárosi köztemetőben Győrben + fotók

Halottak napja alkalmából rendezett megemlékezést és koszorúzási ünnepséget az önkormányzat hétfőn délelőtt a győri Nádorvárosi Köztemetőben. Az eseményen megemlékeztek az I., a II. világháborús és az 1956-os hősi halottakról is a Deim Pál alkotta „Hősi halottak” emlékműnél.

Ollári Gergely

Fotó: Csapó Balázs

Az eseményen ünnepi beszédet mondott Radnóti Ákos alpolgármester. Beszédében elmondta: ezekben a napokban fejet hajtunk mindazok előtt, akik egykor velünk voltak, akik széppé, és boldoggá tették mindennapjainkat.

– A csend pillanatai ezek. A néma tiszteleté, amit elhunyt rokonaink, barátaink iránt érzünk, szívünkben soha el nem múló fájdalommal. Kötelességünk, hogy ezekben a napokban megemlékezzünk az I., a II. világháborús, és az 1956-os hősi halottakról is. Azokért is, akik sokat tettek a városunkért. Ebben a temetőben nyugszik ugyanis Győr öt korábbi vezetője, Kolozsváry Ernő, Wennes Jenő, Farkas Mátyás, Zechmeister Károly és Szauter Ferenc is – fogalmazott az alpolgármester.

Ezt követően a történelmi egyházak képviselői mondták el emlékező gondolataikat. A Győri Egyházmegye részéről Böcskei Győző plébános, a Győri Református Egyházközség részéről Wagner Tamás lelkész, míg a Győri Evangélikus Egyházközség részéről Csorba János lelkész szólt a résztvevőkhöz.

A közös imádság után a város, a rendvédelmi szervek, valamint a történelmi egyházak képviselői koszorúkat helyeztek el az Emlékmű talapzatánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában